Exakta förvärvar anrikt tryckeri

PUBLICERAD: 24 oktober 2018
UPPDATERAD: 14 november

Koncernen aviserar att de tar ytterligare ett steg mot målet att bli Sveriges ledande grafiska aktör.

Exakta Print förvärvar 100 procent av offset- och arktryckeriet Strokirk Landströms som har sitt huvudkontor i Lidköping. Tryckeriet som betraktar sig som en heltäckande grafisk leverantör har funnits i 115 år. Med sina cirka 60 anställda omsätter företaget strax över 100 miljoner kronor. I produktionen gör de allt från stora världsomspännande katalogproduktioner till behovsanpassade kampanjer för mindre kunder.

Håkan Larsson är koncernchef för Exakta Group.

Exakta kommenterar förvärvet i ett pressmeddelande: ”Tillsammans kommer vi bli oerhört starka där vi på ett förtjänstfullt sätt kan kombinera Exaktas breda grafiska erbjudande med Strokirks starka säljdriv och fina kundrelationer. Vi ser stora möjligheter att utvecklas på ett positivt sätt! Genom förändringen tar vi ytterligare ett aktivt agerande för att leda den grafiska branschens utveckling, med syfte att möta kundernas nya behov inom grafisk kommunikation.

I och med förvärvet kommer Exaktakoncernen med sina åtta bolag omsätta drygt 600 miljoner kronor och ha 260 anställda.

Läs vidare

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

Senaste nytt

Epson lanserar storformatsskrivare för professionella fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)