Etikettskrivare i ny version

PUBLICERAD: 25 oktober 2018
UPPDATERAD: 25 oktober

Roger Wiig (till vänster) arbetar för Konica Minolta Norge och har där installerat två AccurioLabel med tillhörande efterbehandling från Grafisk Maskinfabrik.

Konica Minolta har uppdaterat sin etikettskrivare. På Scanpack visas AccurioLabel 190 för första gången.

Etikettskrivaren trycker maximalt 330 centimeter breda material – flexible och papper – med 9,1, 13,5 eller 18,9 meter per minut – med 13,5 meter som normalläget.

Mikael Pettersson, produktchef för Konica Minoltas affärsområde industrial printing.

– Vår styrka är de mycket snabba omställningstiderna, berättar Mikael Pettersson, som arbetar med de här skrivarna i Sverige. Nyligen installerades den första hos Tidtryck i Uppsala.

– Det blir mycket lite spill och snabba jobbyten, så under en arbetsdag blir mycket producerat, säger Mikael Pettersson, som också pekar på det smidiga inspektionsbordet – exponerat med rätt betraktningsljus – vilket gör det otroligt lätt att kontrollera produktionen.

Han pekar också på den stans- och friläggningsmaskin som danska Grafisk Maskinfabrik bygger och som kan kopplas online till Konica Minoltas tryckpress.

– Du kan ha upp till fyra meters buffert i produktionen, så att du kan producera i Konica Minolta med full hastighet medan du buffrar banan och byter stansplåtar i efterbehandlingen. Den arbetar sedan ikapp när stansplåten väl är bytt.

 

Läs vidare

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper