Tryckcentrum tar hem Gasell


Ulf Dunér och Fredrik Karlsson på Tryckcentrum gläds åt vinsten i tävlingen DI Gasell.

Tryckcentrum tar hem titeln årets gasellföretag i Blekinge. –Det visar att vi tänkt rätt när vi vågat investera, säger vd:n Ulf Dunér.

Varje år utser Dagens industri de snabbast växande företagen i vart och ett av Sveriges 21 län. Karlskronaföretaget Tryckcentrum tar i år hem utmärkelsen i Blekinge.

– Vi är naturligtvis glada över att vår målmedvetna satsning uppmärksammas. Det visar att vi tänkt rätt när vi vågat investera och förnya oss år för år. Omsättningen har fördubblats på tre år, säger Ulf Dunér, vd och delägare.
Fredrik Karlsson startade Skylt & Dekor 2007 i en enkel tvätthall. Tre år senare hoppade Ulf Dunér på tåget som delägare. 2012 breddades verksamheten genom förvärvet av Tryckcentrum i Blekinge AB och i dag levererar företaget digitaltryckta produkter liksom offsettryck. Basen är den lokala marknaden, men uppdragen finns även i hela Sverige. Det handlar exempelvis om bildekor, skyltar, tryck och mässmontrar.

– Det kan vara tufft att alltid leverera i rätt tid med högsta kvalitet. Våra medarbetare är yrkesskickliga och alltid engagerade. Det är den viktigaste anledningen till den positiva utvecklingen, säger delägaren Fredrik Karlsson.

Tävlingen DI Gasell har funnits sedan år 2000. För att utses till Gasell måste företaget uppfylla en rad kriterier. I ett urval ska företaget ha växt organiskt, ha minst tio anställda samt en omsättning som överstiger tio miljoner kronor. Omsättningen ska även ha ökat tre år i rad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: