Tryckcentrum tar hem Gasell


Ulf Dunér och Fredrik Karlsson på Tryckcentrum gläds åt vinsten i tävlingen DI Gasell.

Tryckcentrum tar hem titeln årets gasellföretag i Blekinge. –Det visar att vi tänkt rätt när vi vågat investera, säger vd:n Ulf Dunér.

Varje år utser Dagens industri de snabbast växande företagen i vart och ett av Sveriges 21 län. Karlskronaföretaget Tryckcentrum tar i år hem utmärkelsen i Blekinge.

– Vi är naturligtvis glada över att vår målmedvetna satsning uppmärksammas. Det visar att vi tänkt rätt när vi vågat investera och förnya oss år för år. Omsättningen har fördubblats på tre år, säger Ulf Dunér, vd och delägare.
Fredrik Karlsson startade Skylt & Dekor 2007 i en enkel tvätthall. Tre år senare hoppade Ulf Dunér på tåget som delägare. 2012 breddades verksamheten genom förvärvet av Tryckcentrum i Blekinge AB och i dag levererar företaget digitaltryckta produkter liksom offsettryck. Basen är den lokala marknaden, men uppdragen finns även i hela Sverige. Det handlar exempelvis om bildekor, skyltar, tryck och mässmontrar.

– Det kan vara tufft att alltid leverera i rätt tid med högsta kvalitet. Våra medarbetare är yrkesskickliga och alltid engagerade. Det är den viktigaste anledningen till den positiva utvecklingen, säger delägaren Fredrik Karlsson.

Tävlingen DI Gasell har funnits sedan år 2000. För att utses till Gasell måste företaget uppfylla en rad kriterier. I ett urval ska företaget ha växt organiskt, ha minst tio anställda samt en omsättning som överstiger tio miljoner kronor. Omsättningen ska även ha ökat tre år i rad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: