Tryckcentrum tar hem Gasell

PUBLICERAD: 26 oktober 2018
UPPDATERAD: 26 oktober

Ulf Dunér och Fredrik Karlsson på Tryckcentrum gläds åt vinsten i tävlingen DI Gasell.

Tryckcentrum tar hem titeln årets gasellföretag i Blekinge. –Det visar att vi tänkt rätt när vi vågat investera, säger vd:n Ulf Dunér.

Varje år utser Dagens industri de snabbast växande företagen i vart och ett av Sveriges 21 län. Karlskronaföretaget Tryckcentrum tar i år hem utmärkelsen i Blekinge.

– Vi är naturligtvis glada över att vår målmedvetna satsning uppmärksammas. Det visar att vi tänkt rätt när vi vågat investera och förnya oss år för år. Omsättningen har fördubblats på tre år, säger Ulf Dunér, vd och delägare.
Fredrik Karlsson startade Skylt & Dekor 2007 i en enkel tvätthall. Tre år senare hoppade Ulf Dunér på tåget som delägare. 2012 breddades verksamheten genom förvärvet av Tryckcentrum i Blekinge AB och i dag levererar företaget digitaltryckta produkter liksom offsettryck. Basen är den lokala marknaden, men uppdragen finns även i hela Sverige. Det handlar exempelvis om bildekor, skyltar, tryck och mässmontrar.

– Det kan vara tufft att alltid leverera i rätt tid med högsta kvalitet. Våra medarbetare är yrkesskickliga och alltid engagerade. Det är den viktigaste anledningen till den positiva utvecklingen, säger delägaren Fredrik Karlsson.

Tävlingen DI Gasell har funnits sedan år 2000. För att utses till Gasell måste företaget uppfylla en rad kriterier. I ett urval ska företaget ha växt organiskt, ha minst tio anställda samt en omsättning som överstiger tio miljoner kronor. Omsättningen ska även ha ökat tre år i rad.

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm