Ricoh köper företag med speciell bläckteknik

Ricoh Japan köper LAC Corporation (LAC) som innehar bläckstråleteknik som klarar tryck på 3d-ytor som till exempel bilar, lastbilar, flygplan, däck och glasflaskor.

Förvärvet av LAC görs som ett led i att stärka ett av Ricohs tre tillväxtområden – industriellt tryck. Köpet av aktierna i bolaget förväntas fullföljas helt 31 oktober. LAC grundades 1983 och har en speciell teknik för att spruta ut bläck med hög viskositet och kan på så sätt trycka direkt på tredimensionella ytor och objekt, exempelvis på bilar, lastbilar, flygplan, däck och glasflaskor. LAC både utvecklar, tillverkar och säljer sina industriella printsystem.

I februari i år tillkännagav Ricoh sin tillväxtstrategi “RICOH Ignite där fokus ligger på att utöka kundbasen genom att expandera trycktekniksportföljen. Ricoh har i över 40 år utvecklat sin bläckstråelteknik, som i dag används för bland annat för utskrifter på kontor, civiltryck, och industriellt tryck.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *