Ricoh köper företag med speciell bläckteknik

Ricoh Japan köper LAC Corporation (LAC) som innehar bläckstråleteknik som klarar tryck på 3d-ytor som till exempel bilar, lastbilar, flygplan, däck och glasflaskor.

Förvärvet av LAC görs som ett led i att stärka ett av Ricohs tre tillväxtområden – industriellt tryck. Köpet av aktierna i bolaget förväntas fullföljas helt 31 oktober. LAC grundades 1983 och har en speciell teknik för att spruta ut bläck med hög viskositet och kan på så sätt trycka direkt på tredimensionella ytor och objekt, exempelvis på bilar, lastbilar, flygplan, däck och glasflaskor. LAC både utvecklar, tillverkar och säljer sina industriella printsystem.

I februari i år tillkännagav Ricoh sin tillväxtstrategi “RICOH Ignite där fokus ligger på att utöka kundbasen genom att expandera trycktekniksportföljen. Ricoh har i över 40 år utvecklat sin bläckstråelteknik, som i dag används för bland annat för utskrifter på kontor, civiltryck, och industriellt tryck.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: