Transferpapper tar plats i sortimentet

PUBLICERAD: 5 november 2018
UPPDATERAD: 5 november

Folier Sverige AB får in transferpapper från Forever i sitt sortiment.

Forever är en av världens ledande tillverkare av transferpapper av hög kvalitet för digital transfertryck för exempelvis laser-led-sublimerings och eco-solventskrivare. Enligt Folier Sverige AB som nu ingår samarbete med Forever innebär partnerskapet att de kommer kunna leverera kompletta digitala lösningar som ligger i framkant när det gäller tryck på textil och andra material.

Samtliga transferprodukter i Forevers sortiment uppfyller kraven för ÖKO-TEX100 – en standard och certifiering som innebär att produkten uppfyller höga humanekologiska krav, det vill säga att den inte innehåller kemikalier i halter som är hälsoskadliga. Folier Sverige nämner exemplet OKI PRO-serien där man ersatt den svarta tonern med en vit för att kunna göra täckande tryck även på mörka plagg, vilket gör att det blir en optimal lösning för transfertryck i A3 och A4.

Ett av många skäl till att de har valt Forever som leverantör av denna typ av produkter, är för att de även jobbar mycket med eget digitalt utbildningsmaterial. ”Det kompletterar den utbildning vi erbjuder våra kunder, antingen hos oss i Södertälje eller på plats hos kund. Tillsammans med Forever kommer vi också att kunna erbjuda en webshopslösning för den som vill ge sina kunder möjligheten att enkelt designa sina egna plagg; Forever Shirt Shop Creator”, skriver Folier Sverige AB i ett pressutskick.

Läs vidare

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Antalis lyfter den heta PVC-frågan

Antalis har tagit fram ett white paper om PVC-plastens vara eller inte vara. Syftet är att kunna hjälpa kunderna med den svåra frågan när det är lämpligt att använda PVC och när PVC-fria alternativ är bättre.
Antalis guide

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

UV-printing i fokus under innovationsdagar

Mimaki bjuder i slutet av oktober in till sitt digitala event Global Innovation Days. Det närmaste halvåret kommer företaget även att bjuda in till lokala fysiska events under det nya konceptet Application Days.
Mimaki Global Innovation 1600

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera