Transferpapper tar plats i sortimentet

PUBLICERAD: 5 november 2018
UPPDATERAD: 5 november

Folier Sverige AB får in transferpapper från Forever i sitt sortiment.

Forever är en av världens ledande tillverkare av transferpapper av hög kvalitet för digital transfertryck för exempelvis laser-led-sublimerings och eco-solventskrivare. Enligt Folier Sverige AB som nu ingår samarbete med Forever innebär partnerskapet att de kommer kunna leverera kompletta digitala lösningar som ligger i framkant när det gäller tryck på textil och andra material.

Samtliga transferprodukter i Forevers sortiment uppfyller kraven för ÖKO-TEX100 – en standard och certifiering som innebär att produkten uppfyller höga humanekologiska krav, det vill säga att den inte innehåller kemikalier i halter som är hälsoskadliga. Folier Sverige nämner exemplet OKI PRO-serien där man ersatt den svarta tonern med en vit för att kunna göra täckande tryck även på mörka plagg, vilket gör att det blir en optimal lösning för transfertryck i A3 och A4.

Ett av många skäl till att de har valt Forever som leverantör av denna typ av produkter, är för att de även jobbar mycket med eget digitalt utbildningsmaterial. “Det kompletterar den utbildning vi erbjuder våra kunder, antingen hos oss i Södertälje eller på plats hos kund. Tillsammans med Forever kommer vi också att kunna erbjuda en webshopslösning för den som vill ge sina kunder möjligheten att enkelt designa sina egna plagg; Forever Shirt Shop Creator”, skriver Folier Sverige AB i ett pressutskick.

Läs vidare

Fogra släpper färgstandard för textiltryck

Digitalt textiltryck omfattar ett antal olika marknadssegment, som främst skiljer sig åt i fråga om tillämpning, val av naturliga eller syntetiska textilier och motsvarande färgkategorier för bläckstråleskrivare.
fogra-forschung-Textil

Tålig och vattenavvisande kartong för utomhusskyltning

Papyrus senaste nyhet i sortimentet är en displayboard för skyltning som alltid vinner över vädrets makter, enligt leverantören.
FotoJet (36)

Byter till nattskift efter skyhöga elpriser

De skenande elpriserna i södra Sverige är en tuff utmaning för många företag. När Scandexpo i Höör såg kostnaderna rusa ställde man snabbt om från dag- till nattskift.
Scandexpo

Heidelberg vill slå världsrekord – lanserar uppdaterad offsetpress

Med målet att slå rekord i antal producerade ark har Heidelberg uppdaterat sin arkmatade offsetpress för att få den snabbare och effektivare.
SM_XL_106_21_k_1

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg