Billes köper distributionsföretag

Billes Tryckeri i Mölndal förvärvar distributionsföretaget Dios. Från vänster: Fredrik Bille, Klas Hedén, Niklas Bille, Christer Samuelsson. Foto: Niklas Maupoix

Samarbetet växte hela vägen till ett förvärv. Nu får Billes ett breddat tjänsteutbud. – Nu kan vi i egen regi erbjuda hela processen, från tryck till kampanjpackning, lagerhållning, orderplockning och efterbeställningar på kampanjer, säger Niklas Bille, vd på Billes.

Distributionsföretaget Dios i Göteborg förvärvas av storformatstryckeriet Billes. Dios är ett distributionsföretag som specialiserat sig på lagerhantering, plock, pack och distribution. De sköter även kuverteringar, inplastning, adressering samt trycker med variabeldata. Företaget har samarbetat med Billes sedan slutet av 1990-talet, ett samarbete som successivt växt sig starkare. I dag är Billes största kund och svarar för ungefär halva Dios omsättning.
– Under flera år har vi funderat på att utöka våra tjänster inom det här området, köpet av Dios är den perfekta lösningen, säger Niklas Bille och utvecklar:

Enligt Billes ger förvärvet ett bredare produkt- och tjänsteutbud som de kan erbjuda både nya och befintliga kunder.
– Vi ser en stor potential och en ljus framtid i den här marknaden. Lagerhållning, adressering och distribution är tjänster som våra kunder efterfrågar alltmer.
– Personifiering av trycksaker är en stor trend, och även den växande e-handeln behöver lösningar kring lagerhållning och distribution.

Dios kommer att bestå som ett fristående företag med samma ledning och samma personal. Christer Samuelsson, vd för Dios:

– Vi får en större och mer solid ägare och kan säkerställa det fortsatta samarbetet med vår största kund.
– Dessutom bidrar Billes med ett omedelbart tillskott av nya kunder och även draghjälp att skaffa nya kunder genom sina säljare. Tillsammans blir vi starkare, vilket förhoppningsvis betyder mer att göra.

Enligt Billes innebär förvärvet av Dios att de kan ta hem all hantering som idag ligger på andra externa leverantörer, och på så vis få bättre kontroll samtidigt som förtjänsterna stannar inom koncernen. Samtidigt frigörs lokalytor i Billes Tryckeri, när all lagerhållning och distribution läggs hos Dios.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafiska Företagen tar strid med reformpaket

Grafiska Företagen, Citymail och 21 Grams som ingår i initiativet Arena för framtidens distribution fortsätter med svidande kritik mot statliga Postnord som de menar utnyttjar sin dominerande ställning och motarbetar en sund konkurrens. Fem politiska reformförslag har lagts fram för att begränsa Postnords ställning på produktions- och distributionsmarknaden.

Publicerat av: