Eskils stuvar om och tillsätter ny vd

PUBLICERAD: 8 november 2018
UPPDATERAD: 8 november
Henric Wiklund tar över som vd för Eskils tryckeri.

Eskils Tryckeri i Borås växer och rekryterar en ny vd med lång erfarenhet inom B2B-försäljning.

Ny vd för Eskils tryckeri blir Henric Wiklund som närmast kommer från Emballator Metal Group i Ulricehamn och rollen som kommersiell direktör. Han har lång erfarenhet inom B2B-försäljning och har haft flera ledande befattningar i stora kemikoncerner.

Jan Evertsson, som fram till nu varit företagets vd kommer gå vidare till rollen som koncernchef för ACG-gruppen, där även Eskils tryckeri ingår. Han säger att det för Eskils del är dags att ta nästa steg genom att öka fokus på kundvärden, innovation och kvalitet i syfte att attrahera både befintliga och nya kunder. Henric Wiklund är rekryterad för att leda Eskils i detta arbete.

Eskils har det senaste året både vuxit och vänt sina tidigare röda siffror till plussiffror. Boråsföretaget omsätter drygt 90 miljoner kronor och har 60 anställda.

– Vändningen har vi åstadkommit genom att fokusera på våra styrkor som är hög servicegrad, korta leveranstider och mycket hög leveransprecision, säger avgående vd:n Jan Evertsson i ett pressmeddelande.

– Vidare har vi gjort en omstrukturering av företaget med väsentligt sänkta kostnader och ökad effektivitet som följd.

Eskils tryckeri erbjuder helhetslösningar både när det gäller butikskommunikation och konventionella trycksaker. I produktionen hanteras de flesta trycktekniker, format, material och efterbearbetningar.

Henric Wiklund säger att de efter genomförda omstruktureringar nu har lagt grunden för en effektiv organisation:

– Genom att fokusera på våra styrkor och identifiera kommande behov på marknaden är vi beslutsamma om att lyckas på en konkurrantutsatt marknad. Eskils har ett mycket bra rykte bland sina kunder och detta skall vi fortsätta utveckla. Att leverera rätt kvalitet i rätt tid är en självklarhet för våra kunder varför vi måste addera mer värden såsom innovationer i form av nya produkter och idéer, men även ta hand om andra skräddarsydda lösningar inom bland annat logistik och distribution för att spara kostnader och tid åt våra kunder.

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper