Eskils stuvar om och tillsätter ny vd

Henric Wiklund tar över som vd för Eskils tryckeri.

Eskils Tryckeri i Borås växer och rekryterar en ny vd med lång erfarenhet inom B2B-försäljning.

Ny vd för Eskils tryckeri blir Henric Wiklund som närmast kommer från Emballator Metal Group i Ulricehamn och rollen som kommersiell direktör. Han har lång erfarenhet inom B2B-försäljning och har haft flera ledande befattningar i stora kemikoncerner.

Jan Evertsson, som fram till nu varit företagets vd kommer gå vidare till rollen som koncernchef för ACG-gruppen, där även Eskils tryckeri ingår. Han säger att det för Eskils del är dags att ta nästa steg genom att öka fokus på kundvärden, innovation och kvalitet i syfte att attrahera både befintliga och nya kunder. Henric Wiklund är rekryterad för att leda Eskils i detta arbete.

Eskils har det senaste året både vuxit och vänt sina tidigare röda siffror till plussiffror. Boråsföretaget omsätter drygt 90 miljoner kronor och har 60 anställda.

– Vändningen har vi åstadkommit genom att fokusera på våra styrkor som är hög servicegrad, korta leveranstider och mycket hög leveransprecision, säger avgående vd:n Jan Evertsson i ett pressmeddelande.

– Vidare har vi gjort en omstrukturering av företaget med väsentligt sänkta kostnader och ökad effektivitet som följd.

Eskils tryckeri erbjuder helhetslösningar både när det gäller butikskommunikation och konventionella trycksaker. I produktionen hanteras de flesta trycktekniker, format, material och efterbearbetningar.

Henric Wiklund säger att de efter genomförda omstruktureringar nu har lagt grunden för en effektiv organisation:

– Genom att fokusera på våra styrkor och identifiera kommande behov på marknaden är vi beslutsamma om att lyckas på en konkurrantutsatt marknad. Eskils har ett mycket bra rykte bland sina kunder och detta skall vi fortsätta utveckla. Att leverera rätt kvalitet i rätt tid är en självklarhet för våra kunder varför vi måste addera mer värden såsom innovationer i form av nya produkter och idéer, men även ta hand om andra skräddarsydda lösningar inom bland annat logistik och distribution för att spara kostnader och tid åt våra kunder.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: