Byggstart för Hot Screen

PUBLICERAD: 14 november 2018
UPPDATERAD: 14 november

 

Hot Screen växer med vd:n Fredrik Skanselid i spetsen.

Företaget har satt spaden i jorden för att kunna mer än dubbla produktionen av värmetransfer. 

I början av 2016 flyttade Hot Screen till Fjärås, ett beslut som enligt företaget togs för att ta miljö och kvalitet till nästa nivå. Men det har börjat bli trångt i kostymen för tillverkaren av värmetransfer som beslutat sig för att bygga ut fastigheten.

– Vi bygger ut befintlig fastighet med cirka 4 000 kvadratmeter för att möta framtiden och den ökade efterfrågan på våra produkter. Den nuvarande fastigheten är snart fylld och för att kunna expandera ytterligare behöver vi mer produktions-, medarbetar- och kontorsutrymme. Vi har i dag drygt 40 medarbetare och anställer successivt nya, säger Hot Screens vd Fredrik Skanselid.

Bygget har påbörjats och fastigheten planeras vara färdig i oktober 2019.

– När vi flyttade till Fjärås var vi cirka 20 medarbetare. Den nya fastighet kommer kunna rymma upp till 75 medarbetare och ger möjlighet till att mer än dubbla vår produktionskapacitet.

 

Läs vidare

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Väver ihop textiler och grönt budskap

Kinesiska Soyang Technologies gästar Sign&Print-mässan för att visa sitt breda utbud av textiler, varav flera produktnyheter.
Soyang 1 webb

Visar hel produktionslinje för DTF-tryck

Textiltryck med hjälp av sublimering, DTG och DTF står i centrum i Foliers monter under Sign&Print-mässan. Inte minst demonstrerar de hur arbetsflödet med DTF-transfer kan se ut i praktiken.
Folier-Richard-05-2012x2384-2

Tre gånger snabbare DTF-print

Mimaki lanserade sin första DTF-skrivare i april i år. Mindre än ett halvår senare släpper de efterföljaren – TxF300-75 – som är tre gånger snabbare.
mimaki-TxF300-150

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959