Focusneo om förvärvet: ”Vi får tillgång till spetskompetens på området”

Norsigns som satsar på inkluderande skyltning förvärvas av Focusneo.

Focusneo köper norskt företag inom taktil skyltning och nöd- och ledsystem.

I november bytte Focus Neon namn till Focusneo, något som Sign&Print tidigare har berättat om. Nu följer de upp namnbytet – som är genomgående för  hela bolagsgruppen – med ett förvärv inom visuell kommunikation. Köpet avser det norska bolaget NorSigns som bland annat levererar taktil skyltning och installationer för byggnader samt fluorescerande nöd-och ledsystem. Enligt Focusneo bäddar förvärvet för att utöka erbjudandet till kunder inom framför allt byggbranschen och den offentliga sektorn.

Magnus Näslund, vd för Focusneo och delägare i koncernen.

Magnus Näslund, vd för Focusneo och delägare i koncernen säger att Norge länge har varit ett föregångsland när det gäller att ställa krav på taktil skyltning och universell utformning – ett område där svenska marknaden varit relativt eftersatt.

–  Med Norsigns får vi tillgång till spetskompetens på området och blir en helhetsleverantör för skyltning till framförallt offentliga miljöer, säger Magnus Näslund på företaget som har levererat skyltar och visuell kommunikation sedan 1965.

– Den grundläggande idén med universell design är att utforma samhället så att så många som möjligt aktivt kan delta oavsett funktionell förmåga. Som en del av Focus-gruppen får vi mer resurser till att driva utvecklingen mot ett mer inkluderande samhälle, säger Jostein Nedkvitne, vd på Norsigns.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: