Lågupplösta logotyper blir proffsig vektorgrafik

PUBLICERAD: 30 november 2018
UPPDATERAD: 30 november

Graphic Powers kommer till mässan Sign&Print Scandinavia med sin hyllade programvara som återskapar professionella original från lågupplösta logotyper.

Branschorganisationen SGIA (Specialty Graphics and Imaging Association) har utsett programvaran Graphic Tracer till årets produkt. Mats Löfberg på Graphic Powers som står bakom produkten säger att programvaran har blivit känd inom grafiska industrin i USA som den bästa lösningen för att återskapa professionella original. Lågupplösta bitmapsbilder förvandlas till snygg vektorgrafik. På Sign&Print Scandinavia kommer besökare kunna ta en närmare titt på produkten.

Mats Löfberg vd på Graphic Powers.

– Av erfarenhet från de mässor vi ställt ut i de senaste två åren vet vi att våra demonstrationer drar till sig både publik och intresse. Att upptäcka hur man kan göra ett jobb på några minuter som tidigare tagit flera timmar gör att många kommer att få en aha-upplevelse av våra demonstrationer av Graphic Tracer, säger Mats Löfberg, vd på Skövdeföretaget Graphic Powers.

Försäljningen har hittills främst haft fokus på USA.

– Eftersom vi hittills inriktat försäljningen mot den amerikanska marknaden hoppas vi att Graphic Tracer även skall få fäste i Sverige och övriga Skandinavien. En av anledningarna till att vi ställer ut är att vi söker nya distributörer som vill bredda sina portföljer med en mycket intressant produkt.

Den grafiska mässan Sign&Print Scandinavia hålls på Kistamässan i Stockholm 5-7 februari.

En introduktion av programvaran kan ses här.

 

Läs vidare

Produktregn hos NI Solutions

NI Solutions bjöd in till öppet hus under två dagar i sina nya lokaler. Programvaror och maskiner, bland annat nya storformatsskrivare och ett modulärt monteringsbord, duggade tätt i företagets democenter.
NI solutions

Vässad mjukvara för skyltproduktion

Calderas mjukvara är ett arbetsflöde utvecklat för skyltproduktion – nu även anpassat för mindre skylttillverkare.
Artwork_Systems

Adobe vill automatisera tryckprocessen med PDF Print Engine 6

Sedan 2006 har Adobe producerat mjukvaran PDF Print Engine, som enligt företaget används i över 200 000 pressar och provtrycksskrivare över hela världen. I dagarna släpptes den sjätte upplagan. Uppdaterad färgkonvertering, nya algoritmer för skalförändring och enklare hantering av postpress är några av nyheterna.
IMG_0007

Heidelberg flyttar upp arbetsflödet i molnet

Programvarulanseringarna duggar tätt. Och det är molnbaserat och flera appar som är framtiden för att hålla styr och överblicka framtidens tryckproduktioner, enligt Heidelberg. Med prepress-nyheten Smart Product App lanseras ett automatiserat sätt att skapa tryckfärdiga pdf:er i endast sex steg.
Oscar_runesson_stenmark

Senaste nytt

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1