Standard som tacklar strömförbrukningen på kortare serier

Laurel Brunner driver bloggen Verdigris.

En uppföljande ISO-standard släpps för att beräkna strömförbrukningen på digitala skrivare som producerar små volymer on demand. Laurel Brunner lägger ut orden om dess nyttoeffekter.

Tidigare i år kom en skräddarsydd standard inom grafisk teknik som avhandlar riktlinjer om strömförbrukningen för digitala tryckpressar (ISO 20690). Det är en standardreferens för att beräkna strömförbrukningen när maskinen är i drift, baserad på antalet kilowattimmar som krävs för att skriva ut 1 000 A4-sidor.

Nu släpps en liknande standard som fokuserar på digitala skrivare för små och stora format för att producera korta serier on demand. Standarden har fått titeln ISO 21632 ger även den riktlinjer för att beräkna strömförbrukningen. Laurel Brunner förklarar skillnaderna mellan de två standarderna och dess nyttoeffekter i en krönika på sin blogg Verdigris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Skapar dokument – från rådata till godkänt korrektur

EBI erbjuder lösningar med målet att effektivisera grafisk produktion. Nu lägger de in en högre växel för att automatisera trycksaksproduktioner och förenkla för företag att skapa produktionsklara dokument, hela vägen från kundens datakälla till godkänt korrektur. En intäktskälla som den grafiska branschen har missat, menar Adim Lundin på EBI.

Publicerat av: 

Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: