Standard som tacklar strömförbrukningen på kortare serier

Laurel Brunner driver bloggen Verdigris.

En uppföljande ISO-standard släpps för att beräkna strömförbrukningen på digitala skrivare som producerar små volymer on demand. Laurel Brunner lägger ut orden om dess nyttoeffekter.

Tidigare i år kom en skräddarsydd standard inom grafisk teknik som avhandlar riktlinjer om strömförbrukningen för digitala tryckpressar (ISO 20690). Det är en standardreferens för att beräkna strömförbrukningen när maskinen är i drift, baserad på antalet kilowattimmar som krävs för att skriva ut 1 000 A4-sidor.

Nu släpps en liknande standard som fokuserar på digitala skrivare för små och stora format för att producera korta serier on demand. Standarden har fått titeln ISO 21632 ger även den riktlinjer för att beräkna strömförbrukningen. Laurel Brunner förklarar skillnaderna mellan de två standarderna och dess nyttoeffekter i en krönika på sin blogg Verdigris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *