Valuejet med resinbaserat bläck

PUBLICERAD: 3 december 2018
UPPDATERAD: 3 december
Hybridskrivaren Mutoh Valuejet 1627MH.

Mutoh står redo med en ny Valuejet. En storformatsskrivare med resinbaserade bläck som skriver ut direkt på styva material och rullmaterial. Det tryckta materialet är torrt när det lämnar skrivaren.

Mutohs släpper en ny hybridskrivare för stora format – VJ-1627MH. 64-tumsskrivaren har ett resinbaserat bläcksystem och när piezohuvudena släpper bläckdropparna on demand nås en upplösning upp till 720 gånger 1440 dpi. Enligt Mutoh gör det att de stora formaten får en bra bildkvalitet – även när man betraktar utskrifterna på kort avstånd.

De resinbaserade bläcken, CMYK plus vitt, MP-31 (Multi Purpose), levereras i 500 milliliters förpackningar. Enligt ett pressmeddelande har MP-31 en uv-hållbarhet på upp till två år för utomhusbruk – utan laminering. Skrivaren kan trycka direkt på rigida vita, transparenta och färgade material, till exempel skumplattor, kartong, aluminium och akryl. Den hanterar även vita, färgade och transparenta och mer värmekänsliga rullmaterial. Med hjälp av torksystemet ”hot air knife media drying system” kommer det tryckta materialet ut torrt när det lämnar skrivaren,

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper