Lessebo startar massabruket
– investerar 50 miljoner

Massabruket får liv när Lessebo Paper investerar 50 miljoner kronor i produktion av pappersmassa.

Lessebo Paper gör slag i saken. Massabruket startas upp och nyanställningar väntar.
– Investeringen i massabruket är ett naturligt beslut som ligger helt rätt i tiden, säger Eric Sigurdsson, vd på Lessebo Paper.

Eric Sigurdsson, vd på Lessebo Paper.

För Lessebo Paper har produktion av pappersmassa varit ett pågående projekt under en längre tid. Nu kan Sign&Print avslöja att pappersproducentens projekt tar fart på allvar. 50 miljoner kronor investeras i massabruket och uppstarten är planerad till efter semestern 2019. Enligt företaget innebär satsningen att de även kommer anställa 20-25 personer.

– Den här investeringen kommer att tillföra ökad flexibilitet, minskad miljöpåverkan samt förbättrad lönsamhet, säger vd:n Eric Sigurdsson.

Under 2018 har Lessebo paper förberett för att få massabruket i drift. Företagets plan är att genomföra större uppgraderingar på bruket under första halvåret av 2019, för att kunna hålla en hög standard på slutprodukten. Det angränsade vattenreningsverket anpassas även för det ökade vattenflödet som massabruket kommer bidra till.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *