Julkort med detaljerad blindprägling

Skandinaviska skogar, skogens konung och jordgloben står för symboliken i årets julkort från Iggesund. Skaparen av kortet är den taiwanesiske designern Kevin Chen som har prägling och folieprägling som specialitet.  

För att visa kartongen Invercotes styrkeegenskaper som är uppbyggd i tre lager så har Iggesund valt att ta fram ett nytt gratulations- och hälsningskort. För designen står den taiwanesiske designern Kevin Chen som är specialiserad på prägling och folieprägling. När han senare inledde sin grafiska karriär med att formge bröllopskort använde han tekniken för att förhöja mottagarens upplevelse av korten. En annan inspirationskälla har varit Guiseppe Castiglione, en italiensk jesuit som kom som missionär till Kina på 1600-talet, som också målade.

Här ses en detaljerad blindprägling av en älg.

På kortet  ses de skandinaviska skogarna, symboliserade av skogens konung älgen. Och enligt Iggesund ska jordgloben som skådas representera den globala tillgängligheten för Iggesund Paperboards spetsprodukt Invercote. Älgen på kortets framsida är en djup och detaljerad blindprägling i flera nivåer. Jordgloben är en kombination av blindprägling och folieprägling i silver.

– Prägling ställer hårda krav på kartongen – den fysiska påfrestningen och den temperaturhöjning som uppstår i mötet mellan kartongen och verktyget, samtidigt som den ska klara av att återge fina detaljer. Invercote Duos styrkeegenskaper och fysiska hållbarhet är i mitt tycke idealiska för prägling, säger Kevin Chen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: