Pantone utser årets färg 2019

Som vanligt när det vankas årsskifte väljer färgspecialisten Pantone vilken färg som ska prägla det kommande året. Årets färg 2019 är….

…. Living Coral –Levande, mjuk och lekfull. Så beskriver Pantone sitt färgval för 2019. Färgen som alltså har namnet Living Coral ligger i gränslandet mellan rosa och orange. Färgspecialisten använder målande ord när de ska sätta ord på Living Coral. Färgen beskrivs som levande, mjuk  och omfamnande. Den inger värme och trygghet i vår ständigt skiftande miljö.

Vidare skriver Pantone att färgen symboliserar en reaktion mot anstormningen av digitalisering och sociala medier som allt mer tar upp tid i människors vardag, samtidigt som vi söker autentiska och uppslukande upplevelser för att skapa kontakt och närhet. En vårdande färg som både framträder i vår naturliga miljö, men också frekventeras flitigt i sociala medier. Färgen har beteckningen PANTONE 16-1546 Living Coral.

I samband med utnämnandet av årets färg släpper Pantone som vanligt färgpaletter, färgkartor och andra verktyg. I år går företaget ett steg längre och lanserar en mugg, ett USB-minne, en nyckelring och ett anteckningsblock.  Alla produkter kommer givetvis i Living Coral-färgen.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: