Solvent och grön på samma gång

Roland DG:s nya skrivare Versa Express RF-640.

Miljöfördelar och ett stort färgomfång kännetecknar Roland DG:s nya skrivare Versa Express RF-640.

Vill jag ha ett riktigt snyggt storformatstryck på glas, plast, aluminum eller trä, så använder jag gärna ett lösningsmedelsbaserat bläck. Då sätter sig bläcket och, om det är väl pigmenterat, håller trycket i många år. Dilemmat är bara att jag gärna, av miljöskäl, vill slippa lösningsmedlen.
Roland DG tycker att de löst de här problemen med sin helt nya skrivare Versa Express RF-640 8 Colour, med en bredd på 162 centimeter. Bläcket ECO-SOL MAX 3, som används i den här fyrfärgsskrivaren har miljögodkänts av GreenGuard, som till och med placerat produkten i sin Guld-klass. Det gör också att ingen utsugning krävs på tryckeriet. Roland DG meddelar att det nya INKU-bläcket uppfyller samma krav, dock har de ännu inte fått klartecken för certifieringen.

Claus V Larsen, skandinavisk försäljningschef på Roland DG.

– Det är naturligtvis roligt för oss att erbjuda de här miljöfördelarna, säger Claus V Larsen, som är skandinavisk försäljningschef. Jag vill dock också lyfta fram att det är en maskin som, utöver CMYK, även har orange, rött och grönt. Det gör att vi kan åstadkomma 99 procent av alla Pantonefärger. Det är det största färgomfång vi någonsin erbjudit och det högsta som någon klarar av för utomhusbruk.

Användningsområdena är därför sådant som tryck på car wrapping folier, som sedan ska kunna värmestretchas och tåla flera års biltvätt. Men även vimplar och affischer som ska sitta ute under lång tid kan tryckas med den här maskinen.

Versa Express RF-640 kan användas för detaljerade fotoutskrifter med hexachrome – sjufärgsseparation. Då är man helt nere kring fem kvadratmeter produktion i timmen. Men den kan också användas för den vanliga produktionen av affischer, information och enklare banners. Då är produktionen den tiodubbla.
1440 dpi är maximala upplösningen och maskinen är utrustad med dubbla printhuvuden, för att kunna trycka på båda hållen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: