Solvent och grön på samma gång

Roland DG:s nya skrivare Versa Express RF-640.

Miljöfördelar och ett stort färgomfång kännetecknar Roland DG:s nya skrivare Versa Express RF-640.

Vill jag ha ett riktigt snyggt storformatstryck på glas, plast, aluminum eller trä, så använder jag gärna ett lösningsmedelsbaserat bläck. Då sätter sig bläcket och, om det är väl pigmenterat, håller trycket i många år. Dilemmat är bara att jag gärna, av miljöskäl, vill slippa lösningsmedlen.
Roland DG tycker att de löst de här problemen med sin helt nya skrivare Versa Express RF-640 8 Colour, med en bredd på 162 centimeter. Bläcket ECO-SOL MAX 3, som används i den här fyrfärgsskrivaren har miljögodkänts av GreenGuard, som till och med placerat produkten i sin Guld-klass. Det gör också att ingen utsugning krävs på tryckeriet. Roland DG meddelar att det nya INKU-bläcket uppfyller samma krav, dock har de ännu inte fått klartecken för certifieringen.

Claus V Larsen, skandinavisk försäljningschef på Roland DG.

– Det är naturligtvis roligt för oss att erbjuda de här miljöfördelarna, säger Claus V Larsen, som är skandinavisk försäljningschef. Jag vill dock också lyfta fram att det är en maskin som, utöver CMYK, även har orange, rött och grönt. Det gör att vi kan åstadkomma 99 procent av alla Pantonefärger. Det är det största färgomfång vi någonsin erbjudit och det högsta som någon klarar av för utomhusbruk.

Användningsområdena är därför sådant som tryck på car wrapping folier, som sedan ska kunna värmestretchas och tåla flera års biltvätt. Men även vimplar och affischer som ska sitta ute under lång tid kan tryckas med den här maskinen.

Versa Express RF-640 kan användas för detaljerade fotoutskrifter med hexachrome – sjufärgsseparation. Då är man helt nere kring fem kvadratmeter produktion i timmen. Men den kan också användas för den vanliga produktionen av affischer, information och enklare banners. Då är produktionen den tiodubbla.
1440 dpi är maximala upplösningen och maskinen är utrustad med dubbla printhuvuden, för att kunna trycka på båda hållen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: