Agfa tar med stora hybridmaskinen

PUBLICERAD: 21 december 2018
UPPDATERAD: 21 december
Nils-Arne Sletten, nordisk försäljningschef för Agfa är förväntansfull inför Sign&Print-mässan 5-7 februari.

Agfa tar med den största modellen i sin maskinfamiljen med Anapurna uv-skrivare till Sign&Print-mässan.

I Agfas monter visas hybridmaskinen Anapurna H3200i LED som skriver ut i 3,2 meters bredd och som kan skriva ut på både skiv- och rullmaterial. Hastigheten på uv-led-skrivaren når upp till 129 kvadratmeter i timmen.

– Den är också utrustad med alternativet Dual Roll, vilket gör det möjligt att skriva ut på två rullar åt gången. Anapurna H3200i LED blev faktiskt korad till årets produkt i sin klass under årets stora SGIA-mässa i USA, som kan sägas är USA:s svar på Fespa, säger Nils-Arne Sletten, nordisk försäljningschef för Agfa.

Anapurna H3200i LED visas i Agfas monter.

Agfa kommer också demonstrera programvaran Apogee Prepress version 11 som kommer med en helt ny lösning för att producera olika jobb i samma tryckning. Förutom den nya samproduktionsmodulen innehåller den också en helt ny version av Web Approval System, nya möjligheter till integration, inklusive e-handel och MIS-system, samt automatiserad finjustering i molnet med PrintSphere. Apogee Prepress innehåller också den senaste versionen av Adobe PDF Print Engine.

– Vi tror och hoppas att de som besöker oss ser att vi verkligen är en systemleverantör med egenutvecklade produkter som sträcker sig från programvara, marknadens största utbud av uv-led-skrivare, till eget bläck.

Nils-Arne Sletten ser Sign&Print-mässan som betydelsefull för den grafiska industrin.

– Alla utställare lägger mycket tid och pengar på att skapa en bra mässa, och jag är övertygad om att industrin behöver en sådan arena lokalt i Norden. Så vi hoppas naturligtvis att kunderna kommer att utnyttja möjligheten att komma till mässan för att ta reda på de senaste nyheterna och trenderna i vår bransch. Att avsätta en dag för detta anser jag är värdefullt, trots att det kan vara svårt att hitta tid på en vardag med korta tidsfrister.

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm