Agfa tar med stora hybridmaskinen

Nils-Arne Sletten, nordisk försäljningschef för Agfa är förväntansfull inför Sign&Print-mässan 5-7 februari.

Agfa tar med den största modellen i sin maskinfamiljen med Anapurna uv-skrivare till Sign&Print-mässan.

I Agfas monter visas hybridmaskinen Anapurna H3200i LED som skriver ut i 3,2 meters bredd och som kan skriva ut på både skiv- och rullmaterial. Hastigheten på uv-led-skrivaren når upp till 129 kvadratmeter i timmen.

– Den är också utrustad med alternativet Dual Roll, vilket gör det möjligt att skriva ut på två rullar åt gången. Anapurna H3200i LED blev faktiskt korad till årets produkt i sin klass under årets stora SGIA-mässa i USA, som kan sägas är USA:s svar på Fespa, säger Nils-Arne Sletten, nordisk försäljningschef för Agfa.

Anapurna H3200i LED visas i Agfas monter.

Agfa kommer också demonstrera programvaran Apogee Prepress version 11 som kommer med en helt ny lösning för att producera olika jobb i samma tryckning. Förutom den nya samproduktionsmodulen innehåller den också en helt ny version av Web Approval System, nya möjligheter till integration, inklusive e-handel och MIS-system, samt automatiserad finjustering i molnet med PrintSphere. Apogee Prepress innehåller också den senaste versionen av Adobe PDF Print Engine.

– Vi tror och hoppas att de som besöker oss ser att vi verkligen är en systemleverantör med egenutvecklade produkter som sträcker sig från programvara, marknadens största utbud av uv-led-skrivare, till eget bläck.

Nils-Arne Sletten ser Sign&Print-mässan som betydelsefull för den grafiska industrin.

– Alla utställare lägger mycket tid och pengar på att skapa en bra mässa, och jag är övertygad om att industrin behöver en sådan arena lokalt i Norden. Så vi hoppas naturligtvis att kunderna kommer att utnyttja möjligheten att komma till mässan för att ta reda på de senaste nyheterna och trenderna i vår bransch. Att avsätta en dag för detta anser jag är värdefullt, trots att det kan vara svårt att hitta tid på en vardag med korta tidsfrister.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: