BI-Reklam träffade rätt

PUBLICERAD: 15 januari 2019
UPPDATERAD: 15 januari

 

BI-Reklams försäljnings- och produktionsansvarige Per Ivanoff diskuterar möjligheterna med den nya flatbäddskrivaren tillsammans med vd Lina Ivanoff och Lars Bomgren från Nize Equipment.

Det lilla familjeägda företaget sökte med ljus och lykta efter en planprinter. Och den som söker, han finner…

BI Reklam i Helsingborg, med sina sju anställda, tog nyligen steget och genomförde en stor investering. En ny Nyala planprinter från tillverkaren Swissqprint. Företaget, som startade för 30 år sedan med skyltproduktion har i dag även tryckeriverksamhet och förser sina kunder med allt från visitkort, fönsterdekorer till mässmaterial.

– Sen starten har vi utvecklats efter hand med nya maskiner och försökt anamma tekniken i takt med att den kommit. Inte alltid direkt, men vi har försökt att hänga med, säger Lina Ivanoff som tillsammans med maken Per Ivanoff driver BI-Reklam.

Tanken på att utveckla maskinparken har stötts och blötts under en tid. Det var dock inte förrän under Sign&Prints Roadshow-mässa i Malmö som Lina träffade Lars Bomgren, försäljningschef hos maskinleverantören Nize Equipment, som bitarna började falla på plats.

– Under två års tid har vi tittat på väldigt många olika printrar, men det fanns ingen som vi fattade tycke för. Många av maskinerna är hybrider och det var inte det vi var ute efter, berättar Lina och fortsätter:
– Att investera i skrivaren har varit det svåraste steget att ta, då instegspriserna är högre. Det var rena turen att jag träffade Lars från Nize när vi var på Sign&Prints roadshow i Malmö tidigare i år. Det var där jag fick upp intresset för Swissqprintern, och fick veta mer om den.

Kunder fick möjligheten att spana in BI-Reklams lokaler och mingla med varandra.

Under företagets öppna hus i oktober förra året fick kunder och press möjlighet att spana in den nyinstallerade planprintern på plats i företagets lokaler, under vad som var deras allra första öppna hus. Förutom materialleverantören Antalis som visade material för printern så visade Expand sitt sortiment av mässmaterial och Konica Minolta möjligheterna med företagets digitalpressar. Även Lars Bomgren på plats för att berätta om möjligheterna med den nya maskinen.

– Det här är en bläckstråleskrivare som fixerar alla färgerna med uv-ljus. I en vanlig bläckstråleskrivare måste du använda ett material som kan absorbera färgerna genom värme. Här kan man använda vilket material som helst och det torkar direkt, säger Lars.

Skrivaren kan printa på en yta om sex kvadratmeter. Förutom de vanliga CMYK-färgerna
finns vit färg och lack som tillägg för fler efterbehandlingsmöjligheter. Bland annat för att skriva ut effekter i 3d. Lacken i maskinen trycks då i diamantformer för att få olika mönster som lurar ögat.
Eftersom uv-ljuset härdar färgerna direkt efter varje körning går det att skriva ut taktil- och blindskrift. En ny printer kostar mellan 2-5 miljoner kronor och kan byggas ut efterhand som behoven ökar. För BI-Reklam kommer beslutet att investera efter kundförfrågningar och möjligheten att påverka prisbilden.

Planprintern Nyala från tillverkaren Swissqprint går varm i BI-Reklams lokaler.

– Vi har fått förfrågningar från våra kunder som har krävt att vi använder oss av en rullprinter för att sedan sätta trycket på ett annat material. Även om kvaliteten har varit densamma, så innebär den nya maskinen att prisbilden och marginalerna för vår del blir rätt.

För Lina och Per Ivanoff blir den största utmaningen att få kunderna att förstå alla de möjligheter som BI-Reklam har i dag. Förutom att hålla ett öppet hus, som är en del av strategin, ska de ta hjälp av ett team för att synas mer på sociala medier. Syns man inte finns man inte, menar Lina. Däremot håller de sig kvar i branschen tack vare rekommendationer och återkommande kunder.

– Vi har varit ett skyltföretag som investerat i ett tryckeri. Det vi vill tala om för våra tryckerikunder är det vi kan erbjuda på skyltsidan, och tvärtom. Det är också vår största utmaning, att få folk att förstå att vi har så mycket, säger Lina.

 

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm