BI-Reklam träffade rätt

PUBLICERAD: 15 januari 2019
UPPDATERAD: 15 januari

 

BI-Reklams försäljnings- och produktionsansvarige Per Ivanoff diskuterar möjligheterna med den nya flatbäddskrivaren tillsammans med vd Lina Ivanoff och Lars Bomgren från Nize Equipment.

Det lilla familjeägda företaget sökte med ljus och lykta efter en planprinter. Och den som söker, han finner…

BI Reklam i Helsingborg, med sina sju anställda, tog nyligen steget och genomförde en stor investering. En ny Nyala planprinter från tillverkaren Swissqprint. Företaget, som startade för 30 år sedan med skyltproduktion har i dag även tryckeriverksamhet och förser sina kunder med allt från visitkort, fönsterdekorer till mässmaterial.

– Sen starten har vi utvecklats efter hand med nya maskiner och försökt anamma tekniken i takt med att den kommit. Inte alltid direkt, men vi har försökt att hänga med, säger Lina Ivanoff som tillsammans med maken Per Ivanoff driver BI-Reklam.

Tanken på att utveckla maskinparken har stötts och blötts under en tid. Det var dock inte förrän under Sign&Prints Roadshow-mässa i Malmö som Lina träffade Lars Bomgren, försäljningschef hos maskinleverantören Nize Equipment, som bitarna började falla på plats.

– Under två års tid har vi tittat på väldigt många olika printrar, men det fanns ingen som vi fattade tycke för. Många av maskinerna är hybrider och det var inte det vi var ute efter, berättar Lina och fortsätter:
– Att investera i skrivaren har varit det svåraste steget att ta, då instegspriserna är högre. Det var rena turen att jag träffade Lars från Nize när vi var på Sign&Prints roadshow i Malmö tidigare i år. Det var där jag fick upp intresset för Swissqprintern, och fick veta mer om den.

Kunder fick möjligheten att spana in BI-Reklams lokaler och mingla med varandra.

Under företagets öppna hus i oktober förra året fick kunder och press möjlighet att spana in den nyinstallerade planprintern på plats i företagets lokaler, under vad som var deras allra första öppna hus. Förutom materialleverantören Antalis som visade material för printern så visade Expand sitt sortiment av mässmaterial och Konica Minolta möjligheterna med företagets digitalpressar. Även Lars Bomgren på plats för att berätta om möjligheterna med den nya maskinen.

– Det här är en bläckstråleskrivare som fixerar alla färgerna med uv-ljus. I en vanlig bläckstråleskrivare måste du använda ett material som kan absorbera färgerna genom värme. Här kan man använda vilket material som helst och det torkar direkt, säger Lars.

Skrivaren kan printa på en yta om sex kvadratmeter. Förutom de vanliga CMYK-färgerna
finns vit färg och lack som tillägg för fler efterbehandlingsmöjligheter. Bland annat för att skriva ut effekter i 3d. Lacken i maskinen trycks då i diamantformer för att få olika mönster som lurar ögat.
Eftersom uv-ljuset härdar färgerna direkt efter varje körning går det att skriva ut taktil- och blindskrift. En ny printer kostar mellan 2-5 miljoner kronor och kan byggas ut efterhand som behoven ökar. För BI-Reklam kommer beslutet att investera efter kundförfrågningar och möjligheten att påverka prisbilden.

Planprintern Nyala från tillverkaren Swissqprint går varm i BI-Reklams lokaler.

– Vi har fått förfrågningar från våra kunder som har krävt att vi använder oss av en rullprinter för att sedan sätta trycket på ett annat material. Även om kvaliteten har varit densamma, så innebär den nya maskinen att prisbilden och marginalerna för vår del blir rätt.

För Lina och Per Ivanoff blir den största utmaningen att få kunderna att förstå alla de möjligheter som BI-Reklam har i dag. Förutom att hålla ett öppet hus, som är en del av strategin, ska de ta hjälp av ett team för att synas mer på sociala medier. Syns man inte finns man inte, menar Lina. Däremot håller de sig kvar i branschen tack vare rekommendationer och återkommande kunder.

– Vi har varit ett skyltföretag som investerat i ett tryckeri. Det vi vill tala om för våra tryckerikunder är det vi kan erbjuda på skyltsidan, och tvärtom. Det är också vår största utmaning, att få folk att förstå att vi har så mycket, säger Lina.

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper