Kompakt skrivare för utskrifter direkt på textil

Fotografier, logotyper och text printas direkt på t-shirts, tygkassar och andra profilprodukter med Roland DG:s nya DTG-skrivare.

Roland DG lanserar sin första direkt-på-textil-skrivare. A4-skrivaren printar grafik i fullfärg, inklusive foton, logotyper och text på ett brett utbud av bomullsbaserade produkter.

Roland DG ser en stark efterfrågan på textilmarknaden, speciellt att ge kunder önskad design direkt i butiken. För att möta detta lanserar maskintillverkaren DTG-skrivaren VersaSTUDIO BT-12 i april i år.

– Sedan lanseringen av VersaCAMM SP-300 2003 har Roland DG:s bläckstråleskrivare alltmer använts för tillverkning av personaliserade kläder och textilprodukter. Och utskrifter av kunders design direkt i butik ökar snabbt. För att möta denna efterfrågan har COTO Business Division utvecklat den nya DTG-skrivaren, säger Etsuo Harada, affärsområdeschef på Roland DG.

BT-12 är en A4-skrivare som skriver ut grafik i fullfärg direkt på ett brett utbud av bomullsbaserade artiklar, så länge de innehåller mellan 50 och 100 procent bomull. Det kan vara fotografier, logotyper och text som trycks på t-shirts, tygkassar och andra profilprodukter.

Skrivaren har en bredd på 399 millimeter och ett djup på 760 millimeter. Den kan användas fristående ,men den finns också ett tillval med efterbehandlingsutrustning. Att producera en produkt från början till slut tar några minuter. Och med programvaran Roland Design Software kan användaren skapa spännande mönster med minimal träning.

Enligt Roland DG gör skrivarens kompakta storlek och överkomliga pris det möjligt för företag att erbjuda personaliseringstjänster där utrymmena är små, till exempel i köpcentrum, kiosker, klädaffärer, hotellaffärer, eller vid evenemang.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Första nordiska grafiska Corona rapporten

Danska grafiska organisationen Grakom (ej att förväxla med svenska Grafkom) presenterar de första siffrorna över hur medlemmarna har drabbats av Corona. I korthet kan sägas att de tappat en tredjedel av omsättningen under andra kvartalet. Skillnaderna är dock betydande. Medan leverantörer talar om närmast stillastående maskinförsäljning och promotionföretagen haft det mycket tufft, så har etikettillverkarna […]

Publicerat av: 

Fespa flyttar till Holland

Fespamässan flyttas än en gång. Fespa har haft ett besvärligt år. Först tvingades man ställa in årets mässa i Madrid, på grund av Corona. Sedan flyttade man mässan till oktober i år, då det bedömdes att det skulle vara säkrare. Fortfarande i Madrid. Nu har ett nytt beslut fattats. Nästa Fespamässa blir 9-12 mars 2021 […]

Publicerat av: