Kompakt skrivare för utskrifter direkt på textil

Fotografier, logotyper och text printas direkt på t-shirts, tygkassar och andra profilprodukter med Roland DG:s nya DTG-skrivare.

Roland DG lanserar sin första direkt-på-textil-skrivare. A4-skrivaren printar grafik i fullfärg, inklusive foton, logotyper och text på ett brett utbud av bomullsbaserade produkter.

Roland DG ser en stark efterfrågan på textilmarknaden, speciellt att ge kunder önskad design direkt i butiken. För att möta detta lanserar maskintillverkaren DTG-skrivaren VersaSTUDIO BT-12 i april i år.

– Sedan lanseringen av VersaCAMM SP-300 2003 har Roland DG:s bläckstråleskrivare alltmer använts för tillverkning av personaliserade kläder och textilprodukter. Och utskrifter av kunders design direkt i butik ökar snabbt. För att möta denna efterfrågan har COTO Business Division utvecklat den nya DTG-skrivaren, säger Etsuo Harada, affärsområdeschef på Roland DG.

BT-12 är en A4-skrivare som skriver ut grafik i fullfärg direkt på ett brett utbud av bomullsbaserade artiklar, så länge de innehåller mellan 50 och 100 procent bomull. Det kan vara fotografier, logotyper och text som trycks på t-shirts, tygkassar och andra profilprodukter.

Skrivaren har en bredd på 399 millimeter och ett djup på 760 millimeter. Den kan användas fristående ,men den finns också ett tillval med efterbehandlingsutrustning. Att producera en produkt från början till slut tar några minuter. Och med programvaran Roland Design Software kan användaren skapa spännande mönster med minimal träning.

Enligt Roland DG gör skrivarens kompakta storlek och överkomliga pris det möjligt för företag att erbjuda personaliseringstjänster där utrymmena är små, till exempel i köpcentrum, kiosker, klädaffärer, hotellaffärer, eller vid evenemang.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Horizon visade framtidens
smarta produktion

Horizon bjöd in till Think Smart Factory i Kyoto, Japan. Det var det första eventet i sitt slag och kunderna fick en försmak på hur ett fullständigt automatiserat arbetsflöde kan integreras i efterbehandlingen. Det avser hela flödet från webborder till färdig produkt med Horizons nya webbaserade plattform iCE Link. Horizon kryddade eventet ytterligare med att demonstrera maskinnyheter.

Publicerat av: