Kompakt skrivare för utskrifter direkt på textil

PUBLICERAD: 18 januari 2019
UPPDATERAD: 18 januari
Fotografier, logotyper och text printas direkt på t-shirts, tygkassar och andra profilprodukter med Roland DG:s nya DTG-skrivare.

Roland DG lanserar sin första direkt-på-textil-skrivare. A4-skrivaren printar grafik i fullfärg, inklusive foton, logotyper och text på ett brett utbud av bomullsbaserade produkter.

Roland DG ser en stark efterfrågan på textilmarknaden, speciellt att ge kunder önskad design direkt i butiken. För att möta detta lanserar maskintillverkaren DTG-skrivaren VersaSTUDIO BT-12 i april i år.

– Sedan lanseringen av VersaCAMM SP-300 2003 har Roland DG:s bläckstråleskrivare alltmer använts för tillverkning av personaliserade kläder och textilprodukter. Och utskrifter av kunders design direkt i butik ökar snabbt. För att möta denna efterfrågan har COTO Business Division utvecklat den nya DTG-skrivaren, säger Etsuo Harada, affärsområdeschef på Roland DG.

BT-12 är en A4-skrivare som skriver ut grafik i fullfärg direkt på ett brett utbud av bomullsbaserade artiklar, så länge de innehåller mellan 50 och 100 procent bomull. Det kan vara fotografier, logotyper och text som trycks på t-shirts, tygkassar och andra profilprodukter.

Skrivaren har en bredd på 399 millimeter och ett djup på 760 millimeter. Den kan användas fristående ,men den finns också ett tillval med efterbehandlingsutrustning. Att producera en produkt från början till slut tar några minuter. Och med programvaran Roland Design Software kan användaren skapa spännande mönster med minimal träning.

Enligt Roland DG gör skrivarens kompakta storlek och överkomliga pris det möjligt för företag att erbjuda personaliseringstjänster där utrymmena är små, till exempel i köpcentrum, kiosker, klädaffärer, hotellaffärer, eller vid evenemang.

 

Läs vidare

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

100 Revoria Press PC1120 installerade i Europa

Fujifilm har nu gjort sin hundrade installation av sin flaggskeppsmodell Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnit flera utmärkelser under åren.
IMG_4094

Hårdvara är kärnan hos nystartade Signcore

Samma dag som Fespa öppnade gick Signcoms vd Robert Nyblom ut med att han driver vidare maskinverksamheten i ett nytt bolag. Sedan dess har bitarna fallit på plats och vägen framåt är solklar.
Signcore 3

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm