Trycksaksutställningen: ”Ett kreativt universum”

PUBLICERAD: 20 januari 2019
UPPDATERAD: 20 januari
Mängder med papperstyper och trycksaker kan ses hos Danish Connection på Sign&Print Scandinavia, 5-7 februari.

Grafiska formgivaren Janne Høgshøj på Danish Connection ställer ut det hon benämner som ett kreativt universum med spännande små och stora trycksaker.

– Jag visar vackert och fantasifullt papper från några av världens bästa pappersdesigner, säger hon.

Janne Høgshøj, grafisk designer på Danish Connection.

Janne Høgshøj är en utbildad grafisk designer och har bland annat en bakgrund som papperskonsulent på Papyrus. Där arbetade hon i elva år för att lära grafiska företag att välja rätt papper. Med sitt företag Danish Connection erbjuder hon interna workshops, seminarier och kurser för tryckerier, designbyråer, designskolor och olika nätverk. Bland kunderna ses bland annat Lego, Bianco, Ege Carpets, Vero Moda, Jack & Jones, museer, universitet, förlag, tryckerier och förpackningstillverkare. På Sign&Print Scandinavia kommer Danish Connection låta en hel trycksaksutställning bre ut sig.

– I min monter får du uppleva ett kreativt universum med små och stora trycksaker från många företag och varumärken  Jag visar vackert och fantasifullt papper från några av världens bästa pappersdesigner – inklusive papper med äkta silver-, öl-, läder- och trästruktur.

– Jag ger råd om kreativt och effektivt pappersval som skapar trycksaker som fungerar, säger hon och tillägger att besökarna i ett urval får se papper och snygga trycksaker från Gmund och Fedrigoni och tryck- och pappersprover från Papyrus.

Janne Høgshøj hoppas att trycksaksutställningen väcker tankar, idéer och inspiration. Besökarna kommer få spännande prover och inspirerande material som de kan ta med hem.

– Jag ser fram emot att träffa designer, reklambyråer, innovativa tryckerier och designskolor som vill ha kurser och inspiration för framtida uppgifter.

 

Läs vidare

Konica Minolta ökar flexibiliteten i efterbehandlingen

Den nya hybrida inlinestaplaren – Multi-Purpose Stacker XL – stödjer bland annat stapling av långa ark med lyft och transport av tungt papper.
MPS-XL-Plockmatic

Den ofrivillige tryckeridirektören: "Vi är uppväxta med stickers"

Tobias Martinsson är grundare till stickersvarumärket Prettygoodstickers och Motoproworks som säljer dekalkit under licens. Från början var inte tanken att bygga upp egen produktion men han tröttnade på ett arbetsflöde som var lite föråldrat.
collage

Sign&Print Scandinavia 2025 byter vecka

Sign&Print Scandinavia arrangeras i Stockholm 7–9 oktober 2025. Anledningen till att mässan senareläggs något är att ge utställarna mer tid att förbereda sig efter sommarsemestern.
Mässcollage

Matilda Iverlund ny vd på Paper Province

Paper Province har rekryterat Matilda Iverlund, som närmast kommer från Billerud, som ny vd.
Matilda-Iverlundx

Senaste nytt

Mycket DTF men inte så mycket AI på FESPA

FESPA-mässan är slut för den här gången och förväntningarna inför Drupa ökar. Sign&Print pratade med Kim Harris på Vikiallo om vilka trender han såg på mässan.
Fespa

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Ingen sammanslagning med PWA – SBPR kan läggas ner

Den kommunicerade sammanslagningen av profil- och promotionföreningarna SBPR och PWA är ingen sammanslagning. Rent teknisk kan SBPR läggas ner samtidigt som PWA byter namn och öppnar upp för en ny typ av medlemmar. 
Roger-Nilsson

Zünd visar automatisering med robotar

Robotarna blir allt mer avancerade och Zünds skyltlösningar erbjuder skylttillverkare betydande möjligheter till effektivitet.
zund-fespa_01