Trycksaksutställningen: ”Ett kreativt universum”

PUBLICERAD: 20 januari 2019
UPPDATERAD: 20 januari
Mängder med papperstyper och trycksaker kan ses hos Danish Connection på Sign&Print Scandinavia, 5-7 februari.

Grafiska formgivaren Janne Høgshøj på Danish Connection ställer ut det hon benämner som ett kreativt universum med spännande små och stora trycksaker.

– Jag visar vackert och fantasifullt papper från några av världens bästa pappersdesigner, säger hon.

Janne Høgshøj, grafisk designer på Danish Connection.

Janne Høgshøj är en utbildad grafisk designer och har bland annat en bakgrund som papperskonsulent på Papyrus. Där arbetade hon i elva år för att lära grafiska företag att välja rätt papper. Med sitt företag Danish Connection erbjuder hon interna workshops, seminarier och kurser för tryckerier, designbyråer, designskolor och olika nätverk. Bland kunderna ses bland annat Lego, Bianco, Ege Carpets, Vero Moda, Jack & Jones, museer, universitet, förlag, tryckerier och förpackningstillverkare. På Sign&Print Scandinavia kommer Danish Connection låta en hel trycksaksutställning bre ut sig.

– I min monter får du uppleva ett kreativt universum med små och stora trycksaker från många företag och varumärken  Jag visar vackert och fantasifullt papper från några av världens bästa pappersdesigner – inklusive papper med äkta silver-, öl-, läder- och trästruktur.

– Jag ger råd om kreativt och effektivt pappersval som skapar trycksaker som fungerar, säger hon och tillägger att besökarna i ett urval får se papper och snygga trycksaker från Gmund och Fedrigoni och tryck- och pappersprover från Papyrus.

Janne Høgshøj hoppas att trycksaksutställningen väcker tankar, idéer och inspiration. Besökarna kommer få spännande prover och inspirerande material som de kan ta med hem.

– Jag ser fram emot att träffa designer, reklambyråer, innovativa tryckerier och designskolor som vill ha kurser och inspiration för framtida uppgifter.

 

Läs vidare

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

Konica Minolta ökar flexibiliteten i efterbehandlingen

Den nya hybrida inlinestaplaren – Multi-Purpose Stacker XL – stödjer bland annat stapling av långa ark med lyft och transport av tungt papper.
MPS-XL-Plockmatic

Den ofrivillige tryckeridirektören: "Vi är uppväxta med stickers"

Tobias Martinsson är grundare till stickersvarumärket Prettygoodstickers och Motoproworks som säljer dekalkit under licens. Från början var inte tanken att bygga upp egen produktion men han tröttnade på ett arbetsflöde som var lite föråldrat.
collage

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS