Skylten – det första du ser

PUBLICERAD: 29 januari 2019
UPPDATERAD: 29 januari
Mireille Hedlund och Elisabeth Hedlund driver Signet, som tar fram komplexa aluminiumprofiler som säljs till återförsäljare i hela världen.

– Skylten är det första du ser när du kommer till ett hus eller ett företag. Därför är det viktigt att den ger ett perfekt och gediget intryck, säger Elisabeth Hedlund på Signet, som fortsatt valt att låta tillverka alla sina skyltsystem hos nordiska experter på aluminium.

Magnetiska skyltar är populära, eftersom det är så otroligt lätt att lägga till, flytta och plocka bort delar av skylten.

Signet, som bara arbetar genom återförsäljare, vill på det sättet vara säkra på att leverera en kvalitetsprodukt.

– Vår bakgrund är inom måleri och sprutlackering. Det var så vi kom i kontakt med skyltbranschen. Sedan början av 1990-talet konstruerar vi våra egna gjutverktyg och får gjutet hos Sapa i Sverige och Hydro i Norge – båda två stora företag som garanterar en mycket hög och stabil kvalitet.

Tillverkar i Skandinavien

Konceptet har varit framgångsrikt och i dag har Signet tusentals återförsäljare i ett stort antal länder. Senast ut är Australien, som ju har betydligt kortare till kinesiska lågprisproducenter, men ändå väljer att hämta sina produkter från Signet i Sverige.

– När vi är på mässor i Dubai och berättar att vi är svenskar och att allt är tillverkat i Skandinavien, så möts vi med stor respekt, säger Elisabeth Hedlund, som driver bolaget tillsammans med dottern Mireille.

Jagar fler återförsäljare

En annan dotter har startat ett dotterbolag i San Diego. Det finns inte många länder i världen som inte har återförsäljare för Signet. Ändå är företaget ständigt på jakt efter fler och de pekar på enkelheten i att exportera över hela jordklotet.

Aluminiumprofilerna kräver precisionsarbete och är tillverkade av specialister i Sverige, Norge och Finland. De säljs i 2,9 meters längder till återförsäljarna.

– Vi beställer alla våra profiler i längder på 2,9 meter. Då kan de läggas i en låda och få plats på en tre meter lång lastpall. Det är en längd som hanteras som standard av fraktbolagen, berättar Mireille Hedlund och förklarar därmed att de är speciellt stora i Frankrike och Norge, även om resten av Europa – inklusive Sverige – har ett antal återförsäljare.

– Men vi är alltid öppna för fler som vill sälja våra produkter. Vi har ju ingen direktförsäljning, så vi är helt beroende av att skylttillverkarna väljer våra skyltsystem i sin vardag, avslutar Mireille Hedlund.

Fotnot: Signet ställer ut på Sign&Print Scandinavia 2019, 5-7 februari. Mässan är gratis att besöka.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper