OKI i samarbete med Marabu

PUBLICERAD: 30 januari 2019
UPPDATERAD: 30 januari
Jari Tiihonen, affärsutvecklingschef för storformat på OKI och Victor Bildsten, digital sales director på Marabu Scandinavia.

Nu breddar Marabu sitt utbud av skrivare och skruvar samtidigt upp konkurrensen, lagom till Sign&Print Scandinavia.

Färgtillverkaren och maskinåterförsäljaren Marabu har inlett samarbete med OKI om att sälja deras professionella sortiment av storformatsskrivare. Det innebär att både de enklare E-seriemaskinerna och den professionella M-serien kommer att kunna köpas hos Marabu. På Sign&Print Scandinavia ligger Marabus och Okis montrar bredvid varandra. I Marabus monter kommer värstingmaskinen H3-a04s stå medan Oki på andra sidan gången visar en M64. Ingen av de visar någon E-maskin.

– H3-104s har ett format så att den kan producera liggande rollups. Eftersom maskinen skär av dem direkt efter tryck, så är de direkt redo att sättas i hållarna. Det tror vi kan underlätta för många, säger Victor Bildsten hos Marabu.

2,6 meters bredd och åtta färger är sådant som H3-104s lockar med. Det är en eco solvent maskin med Green Gard Gold certifiering. Det innebär att den ska stå i vanlig kontorsmiljö och inte har krav på speciell utsugning. Det tryckta resultatet är också luktfritt, så det behöver inte vädras innan det kan levereras till kund.

 

Starlam.

– Normalt ska man sedan vänta 8-12 timmar innan man laminerar ett tryck, berättar Victor Bildsten. På mässan kommer vi att visa vårt StarLam laminat, som skyddar mot uv. Det är flytande och kan läggas på trycket direkt, så att det får en skyddande hinna och kan levereras. Dessutom får trycket då ett uv-skydd, så att det ska klara tio år utomhus, istället för de tre års garanti som normalt gäller för tryck som ska placeras utomhus.

StarLam är 1,6 meter brett och man kan sätta in en hel rulle på 50 meter och låta StarLam mata fram och arbeta obemannat med lamineringen. Efter ungefär en timme är hela rullen laminerad.

Bakgrund

Marabu är sedan tidigare återförsäljare av Efi och Roland DG. Frågan är om de inte kommer att konkurrera med sig själva nu.

– På mässan har vi med tre maskiner från Roland DG och två från Efi. Men Roland DG konkurrerar framför allt med OKI:s E-serie, och den har vi inte med och visar på mässan. De andra maskinerna har annat format eller annan produktivitet, så det vi visar har ingen överlappning, säger Victor Bildsten.

Jag frågar också OKI varför de nu väljer att samarbeta med Marabu. De har ju redan en annan partner i vart och ett av de nordiska länderna.

– Med Marabu har vi fått en partner i både Sverige, Norge och Finland. Det är en styrka för oss att samarbeta med ett företag som finns i flera länder. De är också erkänt duktiga på service och support, säger Nordenchefen Jari Tiihonen och fortsätter:

– Vi är också glada att få en distributör som kommer att ha stort fokus på oss.

Victor Bildsten avslutar också med att berätta:

– Det kommer fler produkter från OKI, som passar väldigt väl för Marabu. Vad OKI också har är att titta på högvolymskunder. Det ger oss bättre koncept för våra kunder, som vi bedömer det.

 

 

Läs vidare

Sign&Print Scandinavia 2025 byter vecka

Sign&Print Scandinavia arrangeras i Stockholm 7–9 oktober 2025. Anledningen till att mässan senareläggs något är att ge utställarna mer tid att förbereda sig efter sommarsemestern.
Mässcollage

Primotek ger sig in i etikettbranschen

Återförsäljaren Primotek tar steget in i etikettbranschen. Med den digitala etikettstansen JingWei RSF-300 vill de nå aktörer med mindre volymer och stort behov av flexibilitet.
DSC_4645

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper