OKI i samarbete med Marabu

PUBLICERAD: 30 januari 2019
UPPDATERAD: 30 januari
Jari Tiihonen, affärsutvecklingschef för storformat på OKI och Victor Bildsten, digital sales director på Marabu Scandinavia.

Nu breddar Marabu sitt utbud av skrivare och skruvar samtidigt upp konkurrensen, lagom till Sign&Print Scandinavia.

Färgtillverkaren och maskinåterförsäljaren Marabu har inlett samarbete med OKI om att sälja deras professionella sortiment av storformatsskrivare. Det innebär att både de enklare E-seriemaskinerna och den professionella M-serien kommer att kunna köpas hos Marabu. På Sign&Print Scandinavia ligger Marabus och Okis montrar bredvid varandra. I Marabus monter kommer värstingmaskinen H3-a04s stå medan Oki på andra sidan gången visar en M64. Ingen av de visar någon E-maskin.

– H3-104s har ett format så att den kan producera liggande rollups. Eftersom maskinen skär av dem direkt efter tryck, så är de direkt redo att sättas i hållarna. Det tror vi kan underlätta för många, säger Victor Bildsten hos Marabu.

2,6 meters bredd och åtta färger är sådant som H3-104s lockar med. Det är en eco solvent maskin med Green Gard Gold certifiering. Det innebär att den ska stå i vanlig kontorsmiljö och inte har krav på speciell utsugning. Det tryckta resultatet är också luktfritt, så det behöver inte vädras innan det kan levereras till kund.

 

Starlam.

– Normalt ska man sedan vänta 8-12 timmar innan man laminerar ett tryck, berättar Victor Bildsten. På mässan kommer vi att visa vårt StarLam laminat, som skyddar mot uv. Det är flytande och kan läggas på trycket direkt, så att det får en skyddande hinna och kan levereras. Dessutom får trycket då ett uv-skydd, så att det ska klara tio år utomhus, istället för de tre års garanti som normalt gäller för tryck som ska placeras utomhus.

StarLam är 1,6 meter brett och man kan sätta in en hel rulle på 50 meter och låta StarLam mata fram och arbeta obemannat med lamineringen. Efter ungefär en timme är hela rullen laminerad.

Bakgrund

Marabu är sedan tidigare återförsäljare av Efi och Roland DG. Frågan är om de inte kommer att konkurrera med sig själva nu.

– På mässan har vi med tre maskiner från Roland DG och två från Efi. Men Roland DG konkurrerar framför allt med OKI:s E-serie, och den har vi inte med och visar på mässan. De andra maskinerna har annat format eller annan produktivitet, så det vi visar har ingen överlappning, säger Victor Bildsten.

Jag frågar också OKI varför de nu väljer att samarbeta med Marabu. De har ju redan en annan partner i vart och ett av de nordiska länderna.

– Med Marabu har vi fått en partner i både Sverige, Norge och Finland. Det är en styrka för oss att samarbeta med ett företag som finns i flera länder. De är också erkänt duktiga på service och support, säger Nordenchefen Jari Tiihonen och fortsätter:

– Vi är också glada att få en distributör som kommer att ha stort fokus på oss.

Victor Bildsten avslutar också med att berätta:

– Det kommer fler produkter från OKI, som passar väldigt väl för Marabu. Vad OKI också har är att titta på högvolymskunder. Det ger oss bättre koncept för våra kunder, som vi bedömer det.

 

 

Läs vidare

Fakta om Sign&Print Connect

Välkommen som utställare på Sign&Print Connect 9–11 februari 2021 För första gången möts vi. Alla. Oavsett var vi bor. Oavsett om vi kan resa eller inte. Under tre dagar kopplar vi upp oss. Pratar och diskuterar. Tittar på produkter. Gör affärer. Deltar i seminarier. Tittar på hur andra gör – i andra företag, i andra länder. Som utställare kan du visa allt – även de där stora maskinerna som svårligen låter sig flyttas. Och för en gångs skull träffar du kunder från hela landet – inte med slagsida på Stockholm. Och varken

Facts about Sign&Print Connect

Sign&Print Connect is a digital exhibition that will be held February 9-11, 2021. Exhibitors present themselves and their products on the Connect web page. Visitors click on representatives that are next to the machine and ready to do a demo on Skype, Facetime or Whatsapp.
Connect logo

Pallplats för Sverige i World Wrap Masters-finalen

I februari vann Jonas Sjöström från JBS Dekor när vi höll svenska mästerskapet i car wrapping. Det gav honom samtidigt en biljett till världsmästerskapet i München i maj.
Triain_Moldovan_Wrap_Master_winner_2019

Bildkavalkad från Sign&Print Scandinavia 2019

Kom du med på bild? Se bilder från årets upplaga av Sign&Print Scandinavia 2019 på Kistamässan i Stockholm.
DSC_4381

Senaste nytt

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1