OKI i samarbete med Marabu

Jari Tiihonen, affärsutvecklingschef för storformat på OKI och Victor Bildsten, digital sales director på Marabu Scandinavia.

Nu breddar Marabu sitt utbud av skrivare och skruvar samtidigt upp konkurrensen, lagom till Sign&Print Scandinavia.

Färgtillverkaren och maskinåterförsäljaren Marabu har inlett samarbete med OKI om att sälja deras professionella sortiment av storformatsskrivare. Det innebär att både de enklare E-seriemaskinerna och den professionella M-serien kommer att kunna köpas hos Marabu. På Sign&Print Scandinavia ligger Marabus och Okis montrar bredvid varandra. I Marabus monter kommer värstingmaskinen H3-a04s stå medan Oki på andra sidan gången visar en M64. Ingen av de visar någon E-maskin.

– H3-104s har ett format så att den kan producera liggande rollups. Eftersom maskinen skär av dem direkt efter tryck, så är de direkt redo att sättas i hållarna. Det tror vi kan underlätta för många, säger Victor Bildsten hos Marabu.

2,6 meters bredd och åtta färger är sådant som H3-104s lockar med. Det är en eco solvent maskin med Green Gard Gold certifiering. Det innebär att den ska stå i vanlig kontorsmiljö och inte har krav på speciell utsugning. Det tryckta resultatet är också luktfritt, så det behöver inte vädras innan det kan levereras till kund.

 

Starlam.

– Normalt ska man sedan vänta 8-12 timmar innan man laminerar ett tryck, berättar Victor Bildsten. På mässan kommer vi att visa vårt StarLam laminat, som skyddar mot uv. Det är flytande och kan läggas på trycket direkt, så att det får en skyddande hinna och kan levereras. Dessutom får trycket då ett uv-skydd, så att det ska klara tio år utomhus, istället för de tre års garanti som normalt gäller för tryck som ska placeras utomhus.

StarLam är 1,6 meter brett och man kan sätta in en hel rulle på 50 meter och låta StarLam mata fram och arbeta obemannat med lamineringen. Efter ungefär en timme är hela rullen laminerad.

Bakgrund

Marabu är sedan tidigare återförsäljare av Efi och Roland DG. Frågan är om de inte kommer att konkurrera med sig själva nu.

– På mässan har vi med tre maskiner från Roland DG och två från Efi. Men Roland DG konkurrerar framför allt med OKI:s E-serie, och den har vi inte med och visar på mässan. De andra maskinerna har annat format eller annan produktivitet, så det vi visar har ingen överlappning, säger Victor Bildsten.

Jag frågar också OKI varför de nu väljer att samarbeta med Marabu. De har ju redan en annan partner i vart och ett av de nordiska länderna.

– Med Marabu har vi fått en partner i både Sverige, Norge och Finland. Det är en styrka för oss att samarbeta med ett företag som finns i flera länder. De är också erkänt duktiga på service och support, säger Nordenchefen Jari Tiihonen och fortsätter:

– Vi är också glada att få en distributör som kommer att ha stort fokus på oss.

Victor Bildsten avslutar också med att berätta:

– Det kommer fler produkter från OKI, som passar väldigt väl för Marabu. Vad OKI också har är att titta på högvolymskunder. Det ger oss bättre koncept för våra kunder, som vi bedömer det.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: 

Världslanseringen kom på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blir först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: