Först ut – får certifikat för stabilitet i hela utskriftsprocessen

Representanter på EFI och Landa stoltserar med att ha uppnått certifieringen från Fogra.

EFI och deras Fiery digital front end-teknik kombinerat med tryckpressen Landa S10 Nanographic Printing Press har fått ta emot Fogras nya utvidgade FograCert VPS-certifiering. Det är en helt ny certifiering som synar stabiliteten i hela utskriftsprocessen.

På den årliga användarkonferensen, EFI Connect, i Las Vegas kommunicerades nyheten ut att EFI och Landa har fått mottaga FograCert VPS-certifieringen av det grafiska forskningsinstitutet Fogra.

– Fogra-certifieringen är ett viktig erkännande av kvaliteten på vår Landa S10 Nanographic Printing Press. Det bekräftar också vårt val av partnerskap med EFI, säger Gilad Tzori, vd för Landa digital printing.

Hela förloppet bedöms

Det rör sig om en helt ny framtagen certifiering som avser EFI:s Fiery-teknik förenat med nanotryckpressen Landa S10 Nanographic Printing Press. Andreas Kraushaar från Fogra förklarar innebörden av den nya certifieringen.

– Denna nya “kombi-certifiering” utökar det etablerade FograCert VPS-testsystemet från bedömningen av ett provtryck till att omfatta stabiliteten av hela utskriftsförloppet.

Ursprungligen specificerade ISO 12647-8 kriterier och toleranser för certifiering av provtryckssystem. Certifieringen har nu alltså utvidgats och täcker in skrivarenheten, styrprogramvaran, färghanteringsprogrammet, substrat och ett simulerat skrivartillstånd som mer exakt representerar dagens digitala produktionsprocess.

Bekräftar samarbete

Gilad Tzori, vd för Landa digital printing:

– Fogra-certifieringen är ett viktig erkännande av kvaliteten på vår Landa S10 Nanographic Printing Press. Det bekräftar också vårt val av partnerskap med EFI.

– Genom att möta nya valideringskrav arbetar EFI och Landa för att säkerställa att kunder i tryckeribranschen får större förtroende för det tryck de köper. I förlängningen skapar det fler möjligheter till tillväxt i digitalt tryck i större volymer, säger John Henze, marknadschef inom affärsområdet EFI Fiery.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: 

Världslanseringen kom på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blir först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: