Först ut – får certifikat för stabilitet i hela utskriftsprocessen

PUBLICERAD: 31 januari 2019
UPPDATERAD: 31 januari
Representanter på EFI och Landa stoltserar med att ha uppnått certifieringen från Fogra.

EFI och deras Fiery digital front end-teknik kombinerat med tryckpressen Landa S10 Nanographic Printing Press har fått ta emot Fogras nya utvidgade FograCert VPS-certifiering. Det är en helt ny certifiering som synar stabiliteten i hela utskriftsprocessen.

På den årliga användarkonferensen, EFI Connect, i Las Vegas kommunicerades nyheten ut att EFI och Landa har fått mottaga FograCert VPS-certifieringen av det grafiska forskningsinstitutet Fogra.

– Fogra-certifieringen är ett viktig erkännande av kvaliteten på vår Landa S10 Nanographic Printing Press. Det bekräftar också vårt val av partnerskap med EFI, säger Gilad Tzori, vd för Landa digital printing.

Hela förloppet bedöms

Det rör sig om en helt ny framtagen certifiering som avser EFI:s Fiery-teknik förenat med nanotryckpressen Landa S10 Nanographic Printing Press. Andreas Kraushaar från Fogra förklarar innebörden av den nya certifieringen.

– Denna nya ”kombi-certifiering” utökar det etablerade FograCert VPS-testsystemet från bedömningen av ett provtryck till att omfatta stabiliteten av hela utskriftsförloppet.

Ursprungligen specificerade ISO 12647-8 kriterier och toleranser för certifiering av provtryckssystem. Certifieringen har nu alltså utvidgats och täcker in skrivarenheten, styrprogramvaran, färghanteringsprogrammet, substrat och ett simulerat skrivartillstånd som mer exakt representerar dagens digitala produktionsprocess.

Bekräftar samarbete

Gilad Tzori, vd för Landa digital printing:

– Fogra-certifieringen är ett viktig erkännande av kvaliteten på vår Landa S10 Nanographic Printing Press. Det bekräftar också vårt val av partnerskap med EFI.

– Genom att möta nya valideringskrav arbetar EFI och Landa för att säkerställa att kunder i tryckeribranschen får större förtroende för det tryck de köper. I förlängningen skapar det fler möjligheter till tillväxt i digitalt tryck i större volymer, säger John Henze, marknadschef inom affärsområdet EFI Fiery.

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm