Först ut – får certifikat för stabilitet i hela utskriftsprocessen

Representanter på EFI och Landa stoltserar med att ha uppnått certifieringen från Fogra.

EFI och deras Fiery digital front end-teknik kombinerat med tryckpressen Landa S10 Nanographic Printing Press har fått ta emot Fogras nya utvidgade FograCert VPS-certifiering. Det är en helt ny certifiering som synar stabiliteten i hela utskriftsprocessen.

På den årliga användarkonferensen, EFI Connect, i Las Vegas kommunicerades nyheten ut att EFI och Landa har fått mottaga FograCert VPS-certifieringen av det grafiska forskningsinstitutet Fogra.

– Fogra-certifieringen är ett viktig erkännande av kvaliteten på vår Landa S10 Nanographic Printing Press. Det bekräftar också vårt val av partnerskap med EFI, säger Gilad Tzori, vd för Landa digital printing.

Hela förloppet bedöms

Det rör sig om en helt ny framtagen certifiering som avser EFI:s Fiery-teknik förenat med nanotryckpressen Landa S10 Nanographic Printing Press. Andreas Kraushaar från Fogra förklarar innebörden av den nya certifieringen.

– Denna nya “kombi-certifiering” utökar det etablerade FograCert VPS-testsystemet från bedömningen av ett provtryck till att omfatta stabiliteten av hela utskriftsförloppet.

Ursprungligen specificerade ISO 12647-8 kriterier och toleranser för certifiering av provtryckssystem. Certifieringen har nu alltså utvidgats och täcker in skrivarenheten, styrprogramvaran, färghanteringsprogrammet, substrat och ett simulerat skrivartillstånd som mer exakt representerar dagens digitala produktionsprocess.

Bekräftar samarbete

Gilad Tzori, vd för Landa digital printing:

– Fogra-certifieringen är ett viktig erkännande av kvaliteten på vår Landa S10 Nanographic Printing Press. Det bekräftar också vårt val av partnerskap med EFI.

– Genom att möta nya valideringskrav arbetar EFI och Landa för att säkerställa att kunder i tryckeribranschen får större förtroende för det tryck de köper. I förlängningen skapar det fler möjligheter till tillväxt i digitalt tryck i större volymer, säger John Henze, marknadschef inom affärsområdet EFI Fiery.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: