Först ut – får certifikat för stabilitet i hela utskriftsprocessen

Representanter på EFI och Landa stoltserar med att ha uppnått certifieringen från Fogra.

EFI och deras Fiery digital front end-teknik kombinerat med tryckpressen Landa S10 Nanographic Printing Press har fått ta emot Fogras nya utvidgade FograCert VPS-certifiering. Det är en helt ny certifiering som synar stabiliteten i hela utskriftsprocessen.

På den årliga användarkonferensen, EFI Connect, i Las Vegas kommunicerades nyheten ut att EFI och Landa har fått mottaga FograCert VPS-certifieringen av det grafiska forskningsinstitutet Fogra.

– Fogra-certifieringen är ett viktig erkännande av kvaliteten på vår Landa S10 Nanographic Printing Press. Det bekräftar också vårt val av partnerskap med EFI, säger Gilad Tzori, vd för Landa digital printing.

Hela förloppet bedöms

Det rör sig om en helt ny framtagen certifiering som avser EFI:s Fiery-teknik förenat med nanotryckpressen Landa S10 Nanographic Printing Press. Andreas Kraushaar från Fogra förklarar innebörden av den nya certifieringen.

– Denna nya “kombi-certifiering” utökar det etablerade FograCert VPS-testsystemet från bedömningen av ett provtryck till att omfatta stabiliteten av hela utskriftsförloppet.

Ursprungligen specificerade ISO 12647-8 kriterier och toleranser för certifiering av provtryckssystem. Certifieringen har nu alltså utvidgats och täcker in skrivarenheten, styrprogramvaran, färghanteringsprogrammet, substrat och ett simulerat skrivartillstånd som mer exakt representerar dagens digitala produktionsprocess.

Bekräftar samarbete

Gilad Tzori, vd för Landa digital printing:

– Fogra-certifieringen är ett viktig erkännande av kvaliteten på vår Landa S10 Nanographic Printing Press. Det bekräftar också vårt val av partnerskap med EFI.

– Genom att möta nya valideringskrav arbetar EFI och Landa för att säkerställa att kunder i tryckeribranschen får större förtroende för det tryck de köper. I förlängningen skapar det fler möjligheter till tillväxt i digitalt tryck i större volymer, säger John Henze, marknadschef inom affärsområdet EFI Fiery.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: