Canon introducerar tredje generationen

Ökad produktivitet och dokumentsäkerhet utlovas i Canons maskin- och programvara Imagerunner Advance.

Canon lanserar helt nya uppdateringar till sin serie med multifunktionella skrivare för kontorsmiljöer.

Tredje generationens plattform av Imagerunner Advance som nu släpps innehåller 26 produkter och sju modellserier. Canon skriver i ett pressmeddelande att den är framtagen med hela företagets multifunktionella skrivarserie i åtanke och levererar flera nyheter inom kontorsteknik.

– Vår senaste maskin- och programvara höjer produktiviteten för riktigt krävande kontorsmiljöer via intelligenta dokumentarbetsflöden. Anslutningsstrategin för våra multifunktionella skrivare hänger samman med att förstärka Canons ekosystem för digitala kontor och kunna leverera en oslagbar användarupplevelse, smidig support och flexibla tjänster, säger produktchef Erik Strandskog på Canon Sverige.

Nya säkerhetslösningar

Den nya plattformen kommer med en rad förebyggande åtgärder inom dataskydd. Säkerhetsfunktioner från tidigare versioner finns kvar, inklusive kryptering av hårddisk med FIPS140-2-validering för automatisk kryptering av data. Ytterligare säkerhetsfunktioner är systemverifikation och att användare kan öppna program genom tillförlitliga rotcertifikat (Root of Trust). Enligt Canon innebär den sistnämnda inbyggda säkerhetsfunktionen att en hacker inte kan kringgå säkerhetsmekanismerna i de multifunktionella skrivarna, som kan innehålla en del av verksamhetens mest värdefulla information.

Administratören kan med Syslog-data analysera faktiska och potentiella säkerhetsproblem för att avvärja dem i realtid eller för kriminalteknisk analys efter ett intrång. Och digitala certifikat gör det möjligt att kryptera data och verifiera obehörig påverkan i scannade dokument eller e-postmeddelanden som skapats av imagerunner Advance-enheter. Erik Strandskog säger att information är verksamhetens mest värdefulla tillgång.

– Den här senaste plattformsuppgraderingen innehåller oöverträffade säkerhetsalternativ i flera nivåer och skyddar känsliga datauppgifter i samtliga nätverksanslutna enheter.

Flexibelt användargränssnitt

Canon skriver i ett pressmeddelande att användarupplevelsen blir optimal med den nya generationen. Användargränssnittet är anpassningsbart och flexibelt och strömlinjeformar både uppgifter och arbetsflöden. En kombination av huvudmenyns funktioner, snabbmenyn och en ny tidslinjefunktion gör att enheterna kan lagra användarbeteenden och skapa genvägar för tidigare eller återkommande jobb. Företaget har  även satsat på mobilitet – att användarna ska kunna styra enheterna varifrån som helst och kommer därför med direktanslutning, så kallad QR-code direct connection. Canons sedan tidigare molnbaserade lösning UniFlow Online har också fått en uppdatering i den nya portföljen.

Canon aviserar att de planerar att vidareutveckla informationssäkerheten under de kommande månaderna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: