Canon introducerar tredje generationen

Ökad produktivitet och dokumentsäkerhet utlovas i Canons maskin- och programvara Imagerunner Advance.

Canon lanserar helt nya uppdateringar till sin serie med multifunktionella skrivare för kontorsmiljöer.

Tredje generationens plattform av Imagerunner Advance som nu släpps innehåller 26 produkter och sju modellserier. Canon skriver i ett pressmeddelande att den är framtagen med hela företagets multifunktionella skrivarserie i åtanke och levererar flera nyheter inom kontorsteknik.

– Vår senaste maskin- och programvara höjer produktiviteten för riktigt krävande kontorsmiljöer via intelligenta dokumentarbetsflöden. Anslutningsstrategin för våra multifunktionella skrivare hänger samman med att förstärka Canons ekosystem för digitala kontor och kunna leverera en oslagbar användarupplevelse, smidig support och flexibla tjänster, säger produktchef Erik Strandskog på Canon Sverige.

Nya säkerhetslösningar

Den nya plattformen kommer med en rad förebyggande åtgärder inom dataskydd. Säkerhetsfunktioner från tidigare versioner finns kvar, inklusive kryptering av hårddisk med FIPS140-2-validering för automatisk kryptering av data. Ytterligare säkerhetsfunktioner är systemverifikation och att användare kan öppna program genom tillförlitliga rotcertifikat (Root of Trust). Enligt Canon innebär den sistnämnda inbyggda säkerhetsfunktionen att en hacker inte kan kringgå säkerhetsmekanismerna i de multifunktionella skrivarna, som kan innehålla en del av verksamhetens mest värdefulla information.

Administratören kan med Syslog-data analysera faktiska och potentiella säkerhetsproblem för att avvärja dem i realtid eller för kriminalteknisk analys efter ett intrång. Och digitala certifikat gör det möjligt att kryptera data och verifiera obehörig påverkan i scannade dokument eller e-postmeddelanden som skapats av imagerunner Advance-enheter. Erik Strandskog säger att information är verksamhetens mest värdefulla tillgång.

– Den här senaste plattformsuppgraderingen innehåller oöverträffade säkerhetsalternativ i flera nivåer och skyddar känsliga datauppgifter i samtliga nätverksanslutna enheter.

Flexibelt användargränssnitt

Canon skriver i ett pressmeddelande att användarupplevelsen blir optimal med den nya generationen. Användargränssnittet är anpassningsbart och flexibelt och strömlinjeformar både uppgifter och arbetsflöden. En kombination av huvudmenyns funktioner, snabbmenyn och en ny tidslinjefunktion gör att enheterna kan lagra användarbeteenden och skapa genvägar för tidigare eller återkommande jobb. Företaget har  även satsat på mobilitet – att användarna ska kunna styra enheterna varifrån som helst och kommer därför med direktanslutning, så kallad QR-code direct connection. Canons sedan tidigare molnbaserade lösning UniFlow Online har också fått en uppdatering i den nya portföljen.

Canon aviserar att de planerar att vidareutveckla informationssäkerheten under de kommande månaderna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: 

Världslanseringen kom på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blir först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: