Canon introducerar tredje generationen

PUBLICERAD: 5 februari 2019
UPPDATERAD: 5 februari
Ökad produktivitet och dokumentsäkerhet utlovas i Canons maskin- och programvara Imagerunner Advance.

Canon lanserar helt nya uppdateringar till sin serie med multifunktionella skrivare för kontorsmiljöer.

Tredje generationens plattform av Imagerunner Advance som nu släpps innehåller 26 produkter och sju modellserier. Canon skriver i ett pressmeddelande att den är framtagen med hela företagets multifunktionella skrivarserie i åtanke och levererar flera nyheter inom kontorsteknik.

– Vår senaste maskin- och programvara höjer produktiviteten för riktigt krävande kontorsmiljöer via intelligenta dokumentarbetsflöden. Anslutningsstrategin för våra multifunktionella skrivare hänger samman med att förstärka Canons ekosystem för digitala kontor och kunna leverera en oslagbar användarupplevelse, smidig support och flexibla tjänster, säger produktchef Erik Strandskog på Canon Sverige.

Nya säkerhetslösningar

Den nya plattformen kommer med en rad förebyggande åtgärder inom dataskydd. Säkerhetsfunktioner från tidigare versioner finns kvar, inklusive kryptering av hårddisk med FIPS140-2-validering för automatisk kryptering av data. Ytterligare säkerhetsfunktioner är systemverifikation och att användare kan öppna program genom tillförlitliga rotcertifikat (Root of Trust). Enligt Canon innebär den sistnämnda inbyggda säkerhetsfunktionen att en hacker inte kan kringgå säkerhetsmekanismerna i de multifunktionella skrivarna, som kan innehålla en del av verksamhetens mest värdefulla information.

Administratören kan med Syslog-data analysera faktiska och potentiella säkerhetsproblem för att avvärja dem i realtid eller för kriminalteknisk analys efter ett intrång. Och digitala certifikat gör det möjligt att kryptera data och verifiera obehörig påverkan i scannade dokument eller e-postmeddelanden som skapats av imagerunner Advance-enheter. Erik Strandskog säger att information är verksamhetens mest värdefulla tillgång.

– Den här senaste plattformsuppgraderingen innehåller oöverträffade säkerhetsalternativ i flera nivåer och skyddar känsliga datauppgifter i samtliga nätverksanslutna enheter.

Flexibelt användargränssnitt

Canon skriver i ett pressmeddelande att användarupplevelsen blir optimal med den nya generationen. Användargränssnittet är anpassningsbart och flexibelt och strömlinjeformar både uppgifter och arbetsflöden. En kombination av huvudmenyns funktioner, snabbmenyn och en ny tidslinjefunktion gör att enheterna kan lagra användarbeteenden och skapa genvägar för tidigare eller återkommande jobb. Företaget har  även satsat på mobilitet – att användarna ska kunna styra enheterna varifrån som helst och kommer därför med direktanslutning, så kallad QR-code direct connection. Canons sedan tidigare molnbaserade lösning UniFlow Online har också fått en uppdatering i den nya portföljen.

Canon aviserar att de planerar att vidareutveckla informationssäkerheten under de kommande månaderna.

Läs vidare

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper