Mimaki adderar metallbläck

Användare av bläckstråleskrivaren UJF-7151plus får fler utskriftsmöjligheter när Mimaki lägger till ett uv-härdande metallbläck i sortimentet. 

Här visas provtryck med det nylanserade metallbläcket från Mimaki som är kompatibelt med bläckstråleskrivaren UJF-7151plus.

Metallbläcket har produktnamnet MUH-100-Si och släpps i februari till bläckstråleskrivaren Mimaki UJF-7151plus. Maskinen är den större modellen och har en arbetsyta på 710 gånger 510 millimeter och finns som tidigare modeller också med klarlack.

Enligt Mimaki ger det uv-härdande metallbläcket ett högkvalitativt tryck på ett brett utbud av media. Företaget menar att bläcket öppnar upp för fler kreativa grafiska idéer, något som annars kräver extra bearbetning och manuell hantering.

– Vi är väldigt glada att lansera det här metallbläcket. På Mimaki är vi dedikerade att ge kunderna nya möjligheter. Den nya metallfärgen kommer inte bara att garantera detta, utan  också att ge ett mycket effektivare sätt för våra kunder att producera mer lyxiga och sofistikerade produkter, säger Bert Benckhuysen, senior produktchef på Mimaki Europe, i ett pressmeddelande.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: