Mimaki adderar metallbläck

PUBLICERAD: 18 februari 2019
UPPDATERAD: 18 februari

Användare av bläckstråleskrivaren UJF-7151plus får fler utskriftsmöjligheter när Mimaki lägger till ett uv-härdande metallbläck i sortimentet. 

Här visas provtryck med det nylanserade metallbläcket från Mimaki som är kompatibelt med bläckstråleskrivaren UJF-7151plus.

Metallbläcket har produktnamnet MUH-100-Si och släpps i februari till bläckstråleskrivaren Mimaki UJF-7151plus. Maskinen är den större modellen och har en arbetsyta på 710 gånger 510 millimeter och finns som tidigare modeller också med klarlack.

Enligt Mimaki ger det uv-härdande metallbläcket ett högkvalitativt tryck på ett brett utbud av media. Företaget menar att bläcket öppnar upp för fler kreativa grafiska idéer, något som annars kräver extra bearbetning och manuell hantering.

– Vi är väldigt glada att lansera det här metallbläcket. På Mimaki är vi dedikerade att ge kunderna nya möjligheter. Den nya metallfärgen kommer inte bara att garantera detta, utan  också att ge ett mycket effektivare sätt för våra kunder att producera mer lyxiga och sofistikerade produkter, säger Bert Benckhuysen, senior produktchef på Mimaki Europe, i ett pressmeddelande.

 

Läs vidare

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm