CA Andersson bibehåller försäljningen

PUBLICERAD: 19 februari 2019
UPPDATERAD: 19 februari

Malmötryckeriet CA Andersson håller omsättningen intakt i senaste bokslutet, men rörelseresultatet har försvagats.

CA Andersson har i sin årsredovisning, som stängde i april 2018, lyckats bibehålla sin omsättning som stannar på drygt 100 miljoner kronor. Företaget närmast tangerar det föregående året omsättning på 98,9 miljoner. Då hamnade rörelseresultatet på drygt 2,4 miljoner kronor, och i senaste bokslutet har det sjunkit till närmare 400 000 kronor. Årets resultat efter skatt landar på 310 000 kronor.

CA Andersson & Co har under räkenskapsåret som gått förvärvat Printfabriken AB i Karlskrona. I förvaltningsberättelsen framgår även att företaget ser positivt på sitt koncept one-stop-shop. De ser också en ökad försäljning inom storformat och tjänster. CA Andersson är ett helägt dottterbolag till Sterner & Sterner AB.

 

Läs vidare

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Visutech storsatsar med dubbla montrar

Visutech satsar stort på årets Sign & Print Scandinavia. I två montrar kommer de visa upp flera olika trycktekniker, sin säljframgång inom arkinkjet och nyheterna i produktportföljen hos den nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech Kyocera

Papper och plåtar från tryckerier för tryckerier

Med priser upp som är upp till 50 procent lägre och med obegränsad tillgång till högkvalitativt papper och premiumtryckplåtar ger Unitedprint tryckerier i hela Europa konkurrenskraftig tillgång till sina viktigaste material.
UP3 w

Skyltföretag har tillväxt i sikte

Efter två års samarbete förtätas Skyltfokus och HM Screen helt och hållet. Nu väntar namnbyte, bolagsfusion och satsningar.
Skyltfokus

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449