Ricoh ersätter svartvita utskriftssystem

Ricoh lanserar en ny maskinserie för svartvita utskrifter som kommer med en rad nya funktioner.

Ricoh släpper en ny serie med arkmatade skrivare, Ricoh Pro 8300, som är framtagna för bland annat kopieringscenter, mindre printhus, kontors- och inhouse-avdelningar och skolor. I den högsta hastighetsklassen finns två modeller i maskinserien. Den ena skriver ut 111 sidor i minuten och den snabbaste varianten kommer upp i 136 sidor.

Den snabbaste skrivaren kommer med efterbehandlingsutrustning som gör det möjligt att producera 30-sidiga manualer, broschyrer och böcker med en pappersytvikt på 80 gram per kvadratmeter. I standardutformningen har skrivaren dubbla pappersfack med plats för 4 500 ark. Det finns också en ny kassett med luftassistans för omslagsarken som stödjer tjockare och bestrukna papperstyper upp till 350 gram.

Det finns också en mindre skrivarmodell som trycker ut 96 sidor i minuten. Det nya digitala utskriftssystemet ska ersätta företagets Ricoh Pro 8200 när det kommer till utskrifter i svartvitt.

Maskinserien kommer enligt Ricoh finnas tillgänglig på den europeiska marknaden från och med mars 2019.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Fespas vd om avhoppen i pandemin: ”Övertygad att B2B-event som Fespa kan fortsätta”

Den officiella pr-kampanjen för mässan Fespa Global Print Expo 2021 har lanserats. Samtidigt ställer allt fler utställare in sitt deltagande på Drupa som kommer att äga rum bara några veckor senare. Sign&Print har frågat Fespas vd Neil Felton hur detta kommer att påverka Fespa-mässan.

Publicerat av: 

Instegsmodell för industriellt textiltryck

Med sin Monna Lisa ML-8000 riktar Epson sig främst till företag som vill ta steget in på industriellt textiltryck. Det nya bläckstrålesystemet har en utskriftsbredd på 1,8 meter, är utrustat med åtta nyutvecklade Precision Core-skrivhuvuden, och förväntas ligga på en hastighet upp till 155 kvadratmeter i timmen.

Publicerat av: