Ricoh ersätter svartvita utskriftssystem

Ricoh lanserar en ny maskinserie för svartvita utskrifter som kommer med en rad nya funktioner.

Ricoh släpper en ny serie med arkmatade skrivare, Ricoh Pro 8300, som är framtagna för bland annat kopieringscenter, mindre printhus, kontors- och inhouse-avdelningar och skolor. I den högsta hastighetsklassen finns två modeller i maskinserien. Den ena skriver ut 111 sidor i minuten och den snabbaste varianten kommer upp i 136 sidor.

Den snabbaste skrivaren kommer med efterbehandlingsutrustning som gör det möjligt att producera 30-sidiga manualer, broschyrer och böcker med en pappersytvikt på 80 gram per kvadratmeter. I standardutformningen har skrivaren dubbla pappersfack med plats för 4 500 ark. Det finns också en ny kassett med luftassistans för omslagsarken som stödjer tjockare och bestrukna papperstyper upp till 350 gram.

Det finns också en mindre skrivarmodell som trycker ut 96 sidor i minuten. Det nya digitala utskriftssystemet ska ersätta företagets Ricoh Pro 8200 när det kommer till utskrifter i svartvitt.

Maskinserien kommer enligt Ricoh finnas tillgänglig på den europeiska marknaden från och med mars 2019.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: