Ricoh ersätter svartvita utskriftssystem

PUBLICERAD: 26 februari 2019
UPPDATERAD: 26 februari

Ricoh lanserar en ny maskinserie för svartvita utskrifter som kommer med en rad nya funktioner.

Ricoh släpper en ny serie med arkmatade skrivare, Ricoh Pro 8300, som är framtagna för bland annat kopieringscenter, mindre printhus, kontors- och inhouse-avdelningar och skolor. I den högsta hastighetsklassen finns två modeller i maskinserien. Den ena skriver ut 111 sidor i minuten och den snabbaste varianten kommer upp i 136 sidor.

Den snabbaste skrivaren kommer med efterbehandlingsutrustning som gör det möjligt att producera 30-sidiga manualer, broschyrer och böcker med en pappersytvikt på 80 gram per kvadratmeter. I standardutformningen har skrivaren dubbla pappersfack med plats för 4 500 ark. Det finns också en ny kassett med luftassistans för omslagsarken som stödjer tjockare och bestrukna papperstyper upp till 350 gram.

Det finns också en mindre skrivarmodell som trycker ut 96 sidor i minuten. Det nya digitala utskriftssystemet ska ersätta företagets Ricoh Pro 8200 när det kommer till utskrifter i svartvitt.

Maskinserien kommer enligt Ricoh finnas tillgänglig på den europeiska marknaden från och med mars 2019.

 

Läs vidare

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Landa Printing överraskade stort på Drupas presskonferens

Med överraskande försäljningssiffror och presentationen av två nya tryckmaskiner var Landa en av de stora överraskningarna på Pre-Drupa Press Briefing i Düsseldorf i slutet av mars. Sign&Print var där.
Landa_01

Senaste nytt

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5