Gop köper dansk plastdistributör

 

Gops vd Petra Carnbäck och Peter Ditlev, vd för Ingemann Plast, som nu fortsätter som chef för Gop Danmark.

Leverantören av halvfabrikatplast till bland annat tryck- och skyltbranschen har siktet inställt på tillväxt i Skandinavien. 

Danska Ingemann Plast förvärvas av Glasfiber & Plastprodukter (Gop). Det danska företaget kommer att byta namn till Gop Danmark. Affären innebär också att de får ett utökat produktsortiment på den danska marknaden. Strategin framåt är att blir den ledande leverantören av plasthalvfabrikat och plastprodukter i Skandinavien inom affärsområdena industri och reklam samt bygg och trädgård.

Gops vd Petra Carnbäck säger i ett pressmeddelande att de i och med uppköpet av Ingemann Plast övertar en verksamhet i tillväxt. Expansionen i Danmark med dess försäljningsorganisation och lager kommer att komplettera och stärka Gops nuvarande verksamhet i Kungsbacka, Stockholm och Oslo.

– Bolaget har en välfungerande säljorganisation, som både delar vår värdegrund och kundfokus. Vi vill fortsätta att accelerera vår tillväxt och utveckling. Uppköpet innebär att vi kan bygga vidare och utveckla våra marknadsandelar i både Danmark och Skandinavien.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: