Umeåtryckeri miljoninvesterar

NRA Repro gör plats för en ny flatbäddsskrivare för att satsa på ökad flexibilitet av printapplikationer inomhus och utomhus.

NRA Repro med säte i Umeå satsar inom skylt- och displaysegmentet med en ny flatbäddskrivare. Anledningen till maskininvesteringen är att kunna särskilja sig på marknaden i norra halvan av landet genom mångsidighet och en kreativ process, förklarar NRA Repros vd Ola Lindström:

NRA Repros vd Ola Lindström och Christian Loskog från Marabu Scandinavia AB.

– Det stora värdet är kapacitet och flexibilitet med storformatsapplikationer på olika material, med kort ställtid och snabb genomloppstid.

Flatbäddsskrivaren som har installerats i NRA Repros produktionslokaler är en EFI Vutek LX3 Pro. Den skriver ut med åtta färger plus vit och har 3,2 meters printbredd.

Maskinen är utrustad med led-uv-teknik och kan hantera värmekänsliga material, både rigida skivor och rullmaterial. Tjockleken på materialen kan uppgå till drygt 5 centimeter.

NRA Repros verksamheten har flera grenar med avdelningar för diverse tryckeriprodukter, väldiga storformatstryck, skylt- och specialverkstad samt fordonsfoliering.

Maskinen levererades av Marabu Scandinavia.

EFI Vutek LX3 Pro.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: