Umeåtryckeri miljoninvesterar

NRA Repro gör plats för en ny flatbäddsskrivare för att satsa på ökad flexibilitet av printapplikationer inomhus och utomhus.

NRA Repro med säte i Umeå satsar inom skylt- och displaysegmentet med en ny flatbäddskrivare. Anledningen till maskininvesteringen är att kunna särskilja sig på marknaden i norra halvan av landet genom mångsidighet och en kreativ process, förklarar NRA Repros vd Ola Lindström:

NRA Repros vd Ola Lindström och Christian Loskog från Marabu Scandinavia AB.

– Det stora värdet är kapacitet och flexibilitet med storformatsapplikationer på olika material, med kort ställtid och snabb genomloppstid.

Flatbäddsskrivaren som har installerats i NRA Repros produktionslokaler är en EFI Vutek LX3 Pro. Den skriver ut med åtta färger plus vit och har 3,2 meters printbredd.

Maskinen är utrustad med led-uv-teknik och kan hantera värmekänsliga material, både rigida skivor och rullmaterial. Tjockleken på materialen kan uppgå till drygt 5 centimeter.

NRA Repros verksamheten har flera grenar med avdelningar för diverse tryckeriprodukter, väldiga storformatstryck, skylt- och specialverkstad samt fordonsfoliering.

Maskinen levererades av Marabu Scandinavia.

EFI Vutek LX3 Pro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


90 kvm i timmen – Mimaki går in i helt nytt segment

Från att tidigare ha erbjudit en produktionshastighet på 25 kvadratmeter i timmen så taggar Mimaki upp rejält. Nya flatbädds uv-led skrivaren JFX600 gör 90 säljbara kvadratmetrar i timmen på den 2,5 x 1,3 meter stora bordet. Och detta med en upplösning på 1200 dpi. – Vi byter målgrupp. Vi får helt nya konkurrenter, säger produktchef […]

Publicerat av: 

De går grönt med polyestermaterial för digitaltryck

A.Berger Textiles har en lång historia, men från 1980-talet har företaget lagt fokus på polyestertextilier och en egen teknik att bestryka dem för digitaltryck. På Fespa la de ett extra fokus på polyestermaterial av återvunnen pet och sitt periodiska system som ska förenkla för kunder att beställa produkter i sortimentet.

Publicerat av: 

Bildspel: Andra dagen på Fespa

Efter en relativt lugn start på Fespa Global Print Expo så blev den andra dagen betydligt mer fartfylld med fler besökare i gångarna och montrarna. Såväl utställare som besökare vittnade om positiva tongångar och framtidstro efter en tuff tid under pandemin. Fespa-mässan pågår till fredag den 15 oktober.

Publicerat av: