Kompakt flatbädd når marknaden

PUBLICERAD: 8 mars 2019
UPPDATERAD: 8 mars
Ricoh har utvecklat en ny flatbäddsskrivare, Ricoh Pro TF6250, som släpps på marknaden under andra kvartalet 2019.

Ricoh utmanar med en kompakt uv-flatbäddsskrivare för tryckerier som vill utmärka sig inom förpackningar, skyltar, inredningsdekor och gängse personaliserade storformatsprodukter.

Produktivitet och allsidighet kännetecknar den nya uv-flatbäddsskrivaren, Ricoh Pro TF6250, enligt maskintillverkaren Ricoh. Det rör sig om ett kompakt system, 2,5 x 1,3 meter – en klassisk flatbädd med en bom och en rörlig vagn som rör sig över materialet.

Tillverkaren har byggt vidare på ingenjörskonsten som återfinns i Ricoh Pro T7210, dock med nytt bläckpaket, utökat färgomfång och snabbare printhastigheter som sträcker sig upp till 64,6 kvadratmeter i timmen. Det dagliga underhållet av maskinen och rengöringen av skrivhuvudena sker automatiskt med ett knapptryck.

Låga temperaturer

Maskinen är byggd med Ricohs skrivhuvud som släpper ifrån sig bläckdropparna on demand. Led-tekniken i maskin ombesörjer att det går att skriva ut vid låga temperaturer, vilket hindrar värmekänsliga material från att smälta eller kröka sig.

Kurt Bye, chef för kommersiellt och industriellt tryck på Ricoh Norge säger att Ricoh Pro TF6250 gör att operatören snabbt kan sätta igång med att producera och leverera produkter som gör intryck på kunderna.

– Skillnaden inom storformat, mellan en trycksak som sticker ut och en som inte gör det, beror ofta på vilket bläck som levererar högst kvalitet på en mängd olika substrat, såsom trä, metall, glas och gängse skyltmaterial som Forex, Dibond och akrylplåt. Det är därför vi har utvecklat två typer av bläck för uv-utskrift. Användarna av Pro TF6250 kommer att kunna välja en bläcktyp som ger ett stort färgomfång för skyltar och den grafiska marknaden, eller en bläcktyp som passar industriella applikationer.

Fyra vakuumzoner

Flatbädden har fyra individuella vakuumzoner för att hålla materialet på plats samt automatiska sensorer som anpassar skrivhuvudena till rätt höjd. Maximal tjocklek på materialen som kan placeras på bordet uppgår till 110 millimeter.

Enligt Ricoh kommer produkten komma ut på marknaden under andra kvartalet 2019.

 

 

Läs vidare

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Cykelfantast ska få Storbildsbolaget att växla upp

Efter några år på ett cykelföretag återvänder den tidigare försäljningschefen Patrick Söderberg till Storbildsbolaget. Som vice vd ska han få Helsingborgsföretaget att växla upp sina strategiska planer för framtiden.  
IMG_3878

Senaste nytt

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5