Grafiska företagen uppmanar branschen

PUBLICERAD: 18 mars 2019
UPPDATERAD: 14 november

Grafiska Företagen efterlyser berättelser om hur Postnords marknadsposition påverkar konkurrenskraften och företag i den grafiska branschen.

Ravindra Parasnis, vd för Grafiska Företagen, uppmanar företag i den grafiska branschen att höra av sig om hur de har drabbats av Postnords agerande.

Grafiska Företagen, tillsammans med företagen 21 Grams och CityMail driver initiativet Arena. Syftet är att få igång en politisk debatt om PostNords framtida roll. Tanken är också att lägga fram åtgärder på hur konkurrenssituationen på produktions- och distributionsmarknaden kan förbättras.

Sedan i januari har initiativet Arena skrivit debattartiklar och de har också anordnat ett seminarium där riksdagsledamöter deltog. Nästa steg är att arbeta med underlag inför de enskilda möten med politiker som kommer att ske i mars och april. För att kunna göra detta önskar Grafiska företagen få in berättelser från företagare i den grafiska branschen om hur de drabbas av PostNords agerande. Ravindra Parasnis, vd för Grafiska företagen skriver om situationen i ett pressmeddelande:

”Konkurrensen och omvandlingstrycket är i digitaliseringens spår i dag enormt för tryckerier och distributionsföretag. Att PostNord i det läget tänjer på sitt kärnuppdrag och utnyttjar sin marknadsdominans för att trycka undan konkurrenter gör läget ohållbart för många företag i vår bransch. Det vill vi ändra på”.

Mer information om initiativet Arena för framtidens distribution hittar du här.

 

 

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1