Tryckerikedja förvärvar Alingsåstryckeri

Tidningskoncernen WM Media säljer sitt tryckeri till kedjan Justnu.

Jan Veres, vd för Justnu.

WM Media är en av de ledande lokaltidningsutgivarna i Västsverige och äger bland annat Alingsås Tidning, Lerums Tidning, Härryda-Posten och Partille Tidning. Nu köper Justnu tidningskoncernens tryckeri WM Tryck i Alingsås. Justnus platschef i Borås, Mathias Johansson, kommer att vara ansvarig för WM Trycks kunder. Jan Veres vd för Justnu säger i ett pressmeddelande att kunderna kan känna sig lugna med övertagandet.

– Mathias är en av våra bästa platschefer, han har arbetat på WM Tryck tidigare och varit verksam i Alingsås i många år.

Målsättningen är att vara nära sin kunder överallt.

– Under en övergångsperiod kommer kunderna att kunna kontakta oss genom WM Trycks kanaler.

William Michelsen, vd på WM Media, säger att affären är ett naturligt steg att ta.

– Detta är ett helt naturligt steg för oss. Vi fokuserar på vår kärnverksamhet, att utveckla våra tidningar.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: