Tryckerikedja förvärvar Alingsåstryckeri

PUBLICERAD: 25 mars 2019
UPPDATERAD: 25 mars

Tidningskoncernen WM Media säljer sitt tryckeri till kedjan Justnu.

Jan Veres, vd för Justnu.

WM Media är en av de ledande lokaltidningsutgivarna i Västsverige och äger bland annat Alingsås Tidning, Lerums Tidning, Härryda-Posten och Partille Tidning. Nu köper Justnu tidningskoncernens tryckeri WM Tryck i Alingsås. Justnus platschef i Borås, Mathias Johansson, kommer att vara ansvarig för WM Trycks kunder. Jan Veres vd för Justnu säger i ett pressmeddelande att kunderna kan känna sig lugna med övertagandet.

– Mathias är en av våra bästa platschefer, han har arbetat på WM Tryck tidigare och varit verksam i Alingsås i många år.

Målsättningen är att vara nära sin kunder överallt.

– Under en övergångsperiod kommer kunderna att kunna kontakta oss genom WM Trycks kanaler.

William Michelsen, vd på WM Media, säger att affären är ett naturligt steg att ta.

– Detta är ett helt naturligt steg för oss. Vi fokuserar på vår kärnverksamhet, att utveckla våra tidningar.

 

Läs vidare

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper