Pitstop håller nere klickpriset

PUBLICERAD: 1 april 2019
UPPDATERAD: 1 april

Programvaruleverantören Enfocus släpper uppdaterade versioner av PitStop Pro 2019, PitStop Server 2019 och PitStop Library SDK 2019 samt den senaste versionen av det prisbelönta redigerings- och korrekturprogrammet PDF Preflight.

Enfocus meddelar att omfattande feedback från kunder ligger till grund för de uppdaterade programversionerna som har fått ny och förbättrad funktionalitet. Enfocus har speciellt fokuserat på nya verktyg för hantering av komplexa filer som kan orsaka flaskhalsar i ett arbetsflöde. Användaren väljer nu sina objekt som ska redigeras på ett helt nytt sätt. Enligt tillverkaren ökar det effektiviteten hos prepress-operatören samtidigt som denne får unika upplysningar om  pdf-filens struktur.

Optimerar klickbetalning

Inkluderat i lösningen ingår en specifik preflight-profil för digitala skrivare. Den analyserar ett dokument och dess innehåll efter färg- och svartvita sidor för att optimera klickbetalningen. Programmet kan samtidigt konvertera sidor. Hittar den en färgsida som bara innehåller svarta element (till exempel med RGB-svart) så gör den om sidan till en svartvit sida. Preflight-profilen har funnits ute som en betaversion i ungefär sex månader, och kunder som har testat profilen har rapporterat att de sparar tid i prepress samt sänkta kostnader i sina digitala utskrifter.

Rastrera specifika element

Med programvaran PitStop Pro 2019 får prepressoperatören möjlighet att välja att rastrera specifika element på en pdf-sida, till exempel väldigt komplex vektorgrafik. På så sätt kan användaren förenkla komplexa sidor utan att tumma på att bibehålla den högsta kvaliteten. Förr var det enda möjliga sättet att konvertera om hela sidan till en bild i ett program som Adobe Photoshop. Med den nya tekniken kan alltså små problemelement som skisserad text, små finare typsnitt och vektorgrafik rastreras, medan resten av innehållet på sidan lämnas orört.

Stapla objekt

En pdf består av många staplade objekt som interagerar genom tekniker som övertryck, avmaskning, friläggning och transparens. Den här listan över objekt heter Object Stack. När användaren redigerar ett objekt i Pitstop Pro måste objektet först väljas. Ofta är det svårt att göra detta val eftersom det önskade objektet är dolt av andra lager i pdf-filen. Urvalet kan också vara svårt, eftersom det önskade valet kan bestå av flera objekt på olika ställen vilket gör det ännu mer komplicerat. Med den nya programvaran går det att göra objektvalet enklare.

PitStop Pro visar pdf-objektstapeln i en trädstruktur och tillåter operatören att välja önskat objekt i programmet, som sedan väljer motsvarande objekt i pdf-filen. Objektet kan sedan redigeras med alla vanliga Pitstop-verktyg. Användargränssnittet stödjer också kontrolltangenter som “shift” för att aktivera flera objekt som ska väljas.

Den här nya versionen innehåller många andra nya funktioner och förbättringar, och stödjer även nya operativsystem och de senaste Acrobat-versionerna.

Läs vidare

Eskils ökar tryckkapaciteten med B2-press

Lagom till jul levereras Eskils nya digitalpress. En investering som bäddar för variabeltryckta kartongförpackningar och mångsidigt tryck i stort.
Eskils kopia

TMG investerar i sin fjärde HP Indigo

I oktober installerade Visutech den fjärde HP Indigo 15K hos Taberg Media group, TMG, denna gång i deras lokaler i Bromma.
HP-indigo-Tomas-eklund

Kniper eftertraktat avtal med Fujifilm

Gibon har sedan tidigare Konica Minoltas och Ricohs digitalpressar och skrivare i sitt utbud. Nyligen blev det klart att företaget även blir svensk återförsäljare för Fujifilm.
Daniel_Nyström_Gibon

Förfinad teknik ger 30 procent snabbare utskrifter

Swissqprint släpper Karibu 2. Det är andra generationen av den 3,4 meter breda rulle till rulle-skrivaren. Nu med ny skrivhuvudsteknik, en printupplösning upp till 1350 dpi och 30 procents snabbare utskrifter i produktionsläget.
FotoJet (35)

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg