Dansk tryckjätte köper sitt
första svenska tryckeri

Lasertrycks två grundare Anders Grønborg och Esben Mols Kabell, har köpt sitt första tryckeri i Sverige.

Lasertryck satsar på att ta mark och att snabba på leveranserna i Sverige. Det första företagsköpet är klart, och läget blir centralt i Stockholm.

E-Print, det centralt belägna tryckeriet i Stockholm, har förvärvats av Lasertryck. E-print startades 1980 av Alexander Jensen och är i dag ett modernt digitalt tryckeriföretag med en mindre storformatavdelning. I verksamheten finns 37 anställda som producerar böcker, broschyrer, broschyrer, affischer, visitkort, roll-ups och skyltar med mera.

Danska tryckjätten Lasertryck har under flera år haft både en svensk och en norsk webbplats. Den stora majoriteten av produkterna har producerats centralt hos Lasertryck. Med köpet av E-Print, som blev klart 27 mars, blir det nu möjligt för dem att bli mer konkurrenskraftiga när det kommer till  brådskande ordrar för kunder i Stockholmsområdet.

– Förvärvet ska understödja vår tillväxt i Sverige på säljsidan och möjliggör för oss att kunna leverera leveranser samma dag i Stockholmsområdet, och från dag till dag till i stort sett hela Sverige, säger Esben Mols Kabell, koncernchef för Lasertryck.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: