Dansk tryckjätte köper sitt
första svenska tryckeri

Lasertrycks två grundare Anders Grønborg och Esben Mols Kabell, har köpt sitt första tryckeri i Sverige.

Lasertryck satsar på att ta mark och att snabba på leveranserna i Sverige. Det första företagsköpet är klart, och läget blir centralt i Stockholm.

E-Print, det centralt belägna tryckeriet i Stockholm, har förvärvats av Lasertryck. E-print startades 1980 av Alexander Jensen och är i dag ett modernt digitalt tryckeriföretag med en mindre storformatavdelning. I verksamheten finns 37 anställda som producerar böcker, broschyrer, broschyrer, affischer, visitkort, roll-ups och skyltar med mera.

Danska tryckjätten Lasertryck har under flera år haft både en svensk och en norsk webbplats. Den stora majoriteten av produkterna har producerats centralt hos Lasertryck. Med köpet av E-Print, som blev klart 27 mars, blir det nu möjligt för dem att bli mer konkurrenskraftiga när det kommer till  brådskande ordrar för kunder i Stockholmsområdet.

– Förvärvet ska understödja vår tillväxt i Sverige på säljsidan och möjliggör för oss att kunna leverera leveranser samma dag i Stockholmsområdet, och från dag till dag till i stort sett hela Sverige, säger Esben Mols Kabell, koncernchef för Lasertryck.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafiska Företagen tar strid med reformpaket

Grafiska Företagen, Citymail och 21 Grams som ingår i initiativet Arena för framtidens distribution fortsätter med svidande kritik mot statliga Postnord som de menar utnyttjar sin dominerande ställning och motarbetar en sund konkurrens. Fem politiska reformförslag har lagts fram för att begränsa Postnords ställning på produktions- och distributionsmarknaden.

Publicerat av: