Dansk tryckjätte köper sitt
första svenska tryckeri

Lasertrycks två grundare Anders Grønborg och Esben Mols Kabell, har köpt sitt första tryckeri i Sverige.

Lasertryck satsar på att ta mark och att snabba på leveranserna i Sverige. Det första företagsköpet är klart, och läget blir centralt i Stockholm.

E-Print, det centralt belägna tryckeriet i Stockholm, har förvärvats av Lasertryck. E-print startades 1980 av Alexander Jensen och är i dag ett modernt digitalt tryckeriföretag med en mindre storformatavdelning. I verksamheten finns 37 anställda som producerar böcker, broschyrer, broschyrer, affischer, visitkort, roll-ups och skyltar med mera.

Danska tryckjätten Lasertryck har under flera år haft både en svensk och en norsk webbplats. Den stora majoriteten av produkterna har producerats centralt hos Lasertryck. Med köpet av E-Print, som blev klart 27 mars, blir det nu möjligt för dem att bli mer konkurrenskraftiga när det kommer till  brådskande ordrar för kunder i Stockholmsområdet.

– Förvärvet ska understödja vår tillväxt i Sverige på säljsidan och möjliggör för oss att kunna leverera leveranser samma dag i Stockholmsområdet, och från dag till dag till i stort sett hela Sverige, säger Esben Mols Kabell, koncernchef för Lasertryck.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: