Canon ökar hastigheten i tonerskrivare för lätt produktion

Canon har gjort flera förbättringar i imagePRESS C910-serien som släpps i Europa i maj.

I maj kommer Canons nya generation med tonerskrivare ut på marknaden i Europa. Tillverkaren har bättrat på produktiviteten och skapat utrymme för fler användningsområden i den nya Imagepress-serien.

Den nya serien bygger vidare på föregångaren imagePRESS C850 och är anpassad för lättare produktion av marknadsföringsmaterial hos civiltryckerier och interntryckerier, men även hos små och medelstora företag. Enligt Canon passar tonerskrivarna de företag som vill skriva ut on demand och som kostnadseffektivt vill producera högkvalitativt och personligt marknadsföringsmaterial.

Den nya maskinserien kommer ut på den europeiska marknaden i maj och består av tre modeller: imagePRESS C910, C810 och C710. I samma ordningsföljd lyder produktionshastigheterna upp till 90, respektive 80 och  70 sidor per minut, på substrat upp till 220 gram per kvadratmeter.

Minimalt med underhåll

Enligt Canon är skrivarna anpassade för de som producerar upp till 500 000 A4-sidor i månaden. Maskinerna kräver endast minimala intervaller för underhåll. Enkel hantering och intuitiv design är andra kännetecken, som gör att även de som är oerfarna när det kommer till färghantering och efterbehandling kan använda maskinerna.

Tomas Lagerberg, produktchef för Professional print solutions på Canon Svenska AB.

– I mer än tio år har våra högeffektiva imagePRESS-lösningar haft en bärande roll för tusentals kunder i växande företag runt om i Europa. Med de senaste innovationerna i vår professionella utskriftsportfölj höjer vi produktiviteten ännu mer, med högre hastighet och maximal driftstid, säger Tomas Lagerberg, produktchef för Professional print solutions på Canon Svenska AB.

Dubbla längden på banderoller

I de nya maskinerna finns fler möjligheter att välja mellan olika utskriftsmaterial och strukturmaterial – upp till 350 gram per kvadratmeter. Enheterna kan producera banderoller upp till 1300 millimeter. Det är nästan dubbla längden jämfört med tidigare. Produkter som användaren kan producera sträcker sig från bokomslag till affischer och broschyrer med fyrdelad falsning.

Flera olika alternativ erbjuds för efterbehandling. Tillverkaren nämner till exempel utmatningsfack för banderolltryck och flera olika alternativ för häftning och häftesproduktion, samt ett nytt sätt att ansluta en professionell efterbehandlare för häftesproduktion med renskärning och fyrkantsrygg.

Strukturerad media

De nya enheterna har ett rastreringsmönster på 190 rader per tum som standard. Canon skriver i ett pressmeddelande att utskriftskvaliteten är 2 400 dpi som ger fyllig färg och distinkt text. Och tack vare det mjuka elastiska lagret på bildöverföringsbandet, som jämnt fördelar ut tonern, utlovas en fantastisk utskriftskvalitet även på strukturmedia och reliefpapper.

– Nu kan kunderna ta fram fler tillämpningar och utnyttja värdet i sina investeringar maximalt. imagePRESS-teknikerna öppnar en helt ny värld av möjligheter för alla olika kunder – från marknadsföringsmaterial till personliga bokomslag, personliga vykort och reklamförpackningar i korta serier. Vi hjälper dem göra verklighet av sina kreativa idéer och använda styrkan i målinriktade utskrifter för att påverka känslor och skapa respons.

Det finns tre val av styrenheter för arbetsflödeshanteringen: version 7.1 av Canons PRISMAsync samt inbyggda Fiery G250 respektive externa Fiery H350 , båda från EFI.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *