21 Grams blir starkare spelare i Norden

PUBLICERAD: 29 april 2019
UPPDATERAD: 29 april

21 Grams förvärvar 100 procent av aktierna i Mailworld Group och får på så vis ett större utbud av tjänster inom fysisk och digital post.

21 Grams förvärvar Mailworld-gruppen och får ett bredare tjänsteutbud inom fysisk och digital post.

Mailworld-gruppen där Mailworld AB och Mailworld Office AB köps upp av det svenska tjänsteföretaget 21 Grams som erbjuder kommunikationslösningar för fysisk och digital post samt mobila betalningar. MailWorld AB är en av Nordens största oberoende leverantörer av brev och småpaket utomlands med distribution globalt. Det svenska Office-bolaget är en postoperatör fokuserad på kontorspost och osorterade brev inrikes.

Fortsätter med samma namn

De båda Mailworld-bolagen fortsätter som dotterbolag under eget varumärke, men kommer ingå i 21 Grams-gruppen med gemensam försäljning, inköp och produktion. Sammanslagningen leder till en total omsättning på 750 miljoner och cirka 75 anställda.

Stefan Blomqvist, vd för 21 Grams, säger i ett pressmeddelande att han är glad över förvärvet:

– Förutom ledande position inom vissa kundsegment och över 500 kunder, förstärker vi ledningen med ny erfarenhet inom både post och entreprenörskap som kommer hjälpa till att bygga 21 Grams till en ännu starkare spelare inom kommunikation i Norden.

”Bygger vidare”

Vd-posten på Mailworld tar David André:

– Med 21 Grams storlek och position kan vi skala upp Mailworld snabbare mot både fler partners, större kunder och nya marknader. Vi har samarbetat framgångsrikt med 21 Grams i många år och nu bygger vi vidare på detta fundament tillsammans.

 

Läs vidare

Elanders tappar från rekordåret – omsätter 13,8 miljarder kronor

Tryckeri och logistikkoncernen Elanders har presenterat sitt bokslut för 2023. Verksamheten omsatte 13,8 miljarder kronor 2023. 
elanders11-scaled

Grafiska företagens produktion nere på rekordlåga nivåer

Den grafiska branschen upplever en kraftig nedgång i både orderingång och produktionsvolym. Jämfört med 2015 har produktionsvolymen nu sjunkit till cirka 67 procent. Men det finns ljusglimtar.
pall-konjuntur

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Så lyckades den lilla återförsäljaren bli en storspelare

Den grafiska återförsäljaren Folier.se har vuxit kraftigt sedan starten för snart tio år sedan. Bolaget har kommit att bli en ganska stor spelare när det kommer till både försäljning av maskiner och material genom att bredda sig. För Sign&Print berättar vd Mikael Sandberg om varför de använder sig av artiklar och video på sin hemsida och möjligheten att börja med maskinleasing.
MIKAEL-SANDBERG

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper