21 Grams blir starkare spelare i Norden

21 Grams förvärvar 100 procent av aktierna i Mailworld Group och får på så vis ett större utbud av tjänster inom fysisk och digital post.

21 Grams förvärvar Mailworld-gruppen och får ett bredare tjänsteutbud inom fysisk och digital post.

Mailworld-gruppen där Mailworld AB och Mailworld Office AB köps upp av det svenska tjänsteföretaget 21 Grams som erbjuder kommunikationslösningar för fysisk och digital post samt mobila betalningar. MailWorld AB är en av Nordens största oberoende leverantörer av brev och småpaket utomlands med distribution globalt. Det svenska Office-bolaget är en postoperatör fokuserad på kontorspost och osorterade brev inrikes.

Fortsätter med samma namn

De båda Mailworld-bolagen fortsätter som dotterbolag under eget varumärke, men kommer ingå i 21 Grams-gruppen med gemensam försäljning, inköp och produktion. Sammanslagningen leder till en total omsättning på 750 miljoner och cirka 75 anställda.

Stefan Blomqvist, vd för 21 Grams, säger i ett pressmeddelande att han är glad över förvärvet:

– Förutom ledande position inom vissa kundsegment och över 500 kunder, förstärker vi ledningen med ny erfarenhet inom både post och entreprenörskap som kommer hjälpa till att bygga 21 Grams till en ännu starkare spelare inom kommunikation i Norden.

“Bygger vidare”

Vd-posten på Mailworld tar David André:

– Med 21 Grams storlek och position kan vi skala upp Mailworld snabbare mot både fler partners, större kunder och nya marknader. Vi har samarbetat framgångsrikt med 21 Grams i många år och nu bygger vi vidare på detta fundament tillsammans.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Heidi Graff: ”Redan en stor framgång”

RR Print laddar med sina partner inför etikettmässan Labelexpo i Bryssel. Ur sortimentet visar företaget fördelarna med nya uv-flexofärgerna Pure Tone och Pure Aqua.
– De är redan en stor framgång och lanseringen av den nya serien cementerar helt enkelt vår status som en innovativ färgleverantör på marknaden.

Publicerat av: 

Rekord i utställare: ”Det kommer bli årets stora händelse”

Vi tar ett förhandssnack med mässgeneralen Lis Lykke inför Sign, Print&Pack-mässan i danska Odense.
– Vi kan redan nu berätta att vi återigen slår rekord i antalet utställare, säger mässgeneral Lis Lykke.

Publicerat av: