Klart med tredjepartsbläck till storformatsskrivare

Marabu utlovar en explosion av möjligheter för screen-, digital- och tampongtryck på Fespa.

Marabu har utvecklat en bläcklösning speciellt anpassad för Roland DG:s storformatsskrivare som är kompatibla med TrueVis-bläck. Det blir en av nyheterna när färgtillverkaren ställer ut på Fespa-mässan.

Marabus lösningsmedelsbaserade bläck Mara Jet DI-TV är anpassat för alla Roland DG:s storformatsskrivare som körs med TrueVis-bläck.

För den som söker andra vägar än originalbläck så lanserar Marabu det lösningsmedelsbaserade bläcket Mara Jet DI-TV. Det är speciellt framtaget för alla Roland DG:s storformatsskrivare som är konfigurerade med TrueVIS-bläck.

Enligt färgtillverkaren är deras tredjepartsbläck billigare än originalet. Det krävs heller inte något byte av chip eller hårdvara i Rolandmaskiner för att komma igång och börja använda bläcklösningen. Bläcket passar för material som till exempel PVC-film, banderoller, bakgrundsbelyst film, roll-ups med mera.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att deras bläck levererar livfulla nyanser, ett brett färgområde och har exceptionell hållbarhet, vilket gör bläcken till ett utmärkt val för alla grafiska applikationer.

Grafiskt och industriellt

Bläcket blir en av nyheterna när Marabu ställer ut under Fespa-mässan, 14-17 maj i München. Företaget ringar in sin utställning som “En explosion av möjligheter” där företaget utlovar omfattande färger för både grafiska och

Marabu har färger för både grafiska och industriella applikationer inom screen-, digital- och tampongtryck.

industriella applikationer inom screen-, digital- och tampongtryck. Det rör sig om tryckfärger som kan användas för tryck på bland annat förpackning, glas, plast och känsliga produkter som leksaker och kosmetika.

I ett urval på mässan visas en serie lågmigrerande screentrycksfärger, Ultra Pack UVFP, som är anpassade för livsmedelsförpackningar, enkomponentsfärgen, Mara Tech MGO för glasbehållare, planglas och metall, samt diverse produkter inom uv-härdande inkjetbläck – och screentrycksfärg.

Vattenbaserad tryckfärg

En annan nyhet är marknadens allra första vattenbaserade tampongtrycksfärg. Enligt Marabu har tryckfärgerna visat utmärkta resultat gällande vidhäftning, täckkraft och motståndskraft gentemot yttre påverkan. Dessa utmärkande drag gör att färgerna kan användas till känsliga applikationer såsom leksaker i trä, ABS och polypropen.

De visar också ett alternativ till filmlaminat. Det är det flytande laminatet ClearShield som används för att skydda skyltar, fordonsgrafik, banderoller med mera. Det klara laminatet visas hand i hand med lamineringsmaskinen Starlam 1600R.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


”Tonerbaserat digitaltryck har en
stark position på marknaden”

Med Imagepress C10010VP introducerar Canon efterföljaren till sin Imagepress C10000VP. Den nya serien består av två modeller och enligt tillverkaren erbjuder de mer automatisering och fler alternativ i mediahanteringen. Sign&Print pratar med Mark Lawn, chef för Professional print solutions på Canon Europe, om de nya skrivarna.

Publicerat av: