UV-gel i ny maskin som visas på Fespa

PUBLICERAD: 13 maj 2019
UPPDATERAD: 13 maj

Canon lanserar nya Océ Colorado 1650 och ger kunderna fler alternativ genom att utöka serien rullmatade storformatsenheter som har Canons UVgel-teknik. Océ Colorado 1650 har ett nytt anpassningsbart bläck samt Océ FLXfinish, för kunder som vill skapa tillväxt genom större mediaflexibilitet.

Den nya 64-tums produktionsskrivaren bygger vidare på Océ Colorado 1640-modellens produktivitet, kvalitetsresultat och mediaflexibilitet. Enligt Canon får utskriftsleverantörerna optimal prestanda för sina olika tillämpningar i stora volymer, till exempel självhäftande vinyler, väggbeklädnader, canvas, vepor och grafik belyst fram- och bakifrån som kräver stor flexibilitet för att montera och rama in.

Océ Colorado 1650 jobbar med en ny version av Canons UVgel-bläck, som ökar elasticiteten i varje härdad bläckdroppe. Det utmatade materialet kan böjas och vikas för att användas i så kallade soft signage-tillämpningar – utan att spricka.

Nytt grepp för härdning

Dessutom används Océ FLXfinish, ett nytt grepp för LED-härdning som innebär att användaren kan välja mellan matt eller blank för varje separat utskrift, för att få olika estetiska ytbehandlingar utan att behöva byta bläck eller media. En blank yta höjer den visuella effekten för exempelvis banderoller och affischer, medan ett matt yttre passar speciellt bra för högkvalitativa inomhustillämpningar, som till exempel väggbeklädnader eller förstklassiga säljmaterial i butiker.

Med Océ FLXfinish-teknik kan man också skriva ut på porösa material, till exempel obestruket papper och även på soft signage-material som textilier och silikonkantad grafik. Varje bläckdroppe fixeras  direkt när den sprutas ut och substratet absorberar då inte bläcket.

Canon skriver i ett pressmeddelande att Colorado-serien har exakt positionering och en nära nog helt perfekt registrering för dubbelsidig utskrift och utskrift både på in- och utsidan för material lindat med den utskrivbara ytan inåt, något som ökar produktiviteten och flexibiliteten ännu mer.

”Plattform för flera produkter”

Matteus Celinski, försäljningschef för storformat på Canon Svenska, förklarar i ett pressmedelande:

– När vi lanserade Océ Colorado 1640 på FESPA 2017 var vi övertygade om att vår Canon UVgel-teknik skulle vara en plattform för många fler olika produkter, framtagna för att ge kunderna den optimala blandningen av hög produktivitet, stort färgomfång, många olika användningsområden och till låg investeringskostnad.”

– Utifrån den positiva responsen från våra kunder och kanalpartners har vi under de senaste två åren kanaliserat våra forsknings- och utvecklingsinsatser för att leverera ännu en 64-tums skrivare som maximerar de väldigt populära produktionsfördelar som geltekniken ger, och som höjer prestandan för utskriftsmaterial och användningsområden som självhäftande vinyler, något som upptar en allt större del i kundernas utskrifter, säger Celinski och tillägger:

– Att vi nu också med bara en knapptryckning kan erbjuda det extra alternativet matta och blanka utskrifter är en väldigt spännande utveckling för grafiska producenter. Nu kan de hitta nya affärsmöjligheter för förstklassiga säljmaterial och för inredningsdekor – med en enda skrivare och utan att behöva byta media eller bläck.

Visas på Fespa-mässan

Océ Colorado 1650 har testats av flera Canon UVgel-kunder inom EMEA. Enligt Canon rapporterar de fantastiska resultat för många olika användningsområden, inklusive väggbeklädnader, etiketter och reklamgrafik.

Canons ställer ut den nya maskinen på FESPA Global Print Expo 2019 i München, Tyskland, och direktproducerar där väggbeklädnader och självhäftande vinyler.

Dessutom visas modellen Océ Colorado 1640 och på den produceras säljmaterial som affischer, med automatisk inbyggd skärning via teknik från Fotoba, Canons partner när det gäller efterbehandling. Skrivaren Océ Colorado 1640 är anpassad för utskriftsleverantörer som mestadels producerar golvgrafik, affischer, skyltar och fordonsgrafik som kräver riktigt robust prestanda.

Skrivaren Océ Colorado 1640 finns idag på 800 ställen världen över. 500 av dem finns i EMEA-regionen, där över 25 kunder jobbar med flera enheter. Data från kundbasen visar att varje Colorado-motor i genomsnitt skriver ut mer än 14 600 kvadratmeter per år, och 12 procent av enheterna producerar mer än 25 000 kvadratmeter.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper