UV-gel i ny maskin som visas på Fespa

Canon lanserar nya Océ Colorado 1650 och ger kunderna fler alternativ genom att utöka serien rullmatade storformatsenheter som har Canons UVgel-teknik. Océ Colorado 1650 har ett nytt anpassningsbart bläck samt Océ FLXfinish, för kunder som vill skapa tillväxt genom större mediaflexibilitet.

Den nya 64-tums produktionsskrivaren bygger vidare på Océ Colorado 1640-modellens produktivitet, kvalitetsresultat och mediaflexibilitet. Enligt Canon får utskriftsleverantörerna optimal prestanda för sina olika tillämpningar i stora volymer, till exempel självhäftande vinyler, väggbeklädnader, canvas, vepor och grafik belyst fram- och bakifrån som kräver stor flexibilitet för att montera och rama in.

Océ Colorado 1650 jobbar med en ny version av Canons UVgel-bläck, som ökar elasticiteten i varje härdad bläckdroppe. Det utmatade materialet kan böjas och vikas för att användas i så kallade soft signage-tillämpningar – utan att spricka.

Nytt grepp för härdning

Dessutom används Océ FLXfinish, ett nytt grepp för LED-härdning som innebär att användaren kan välja mellan matt eller blank för varje separat utskrift, för att få olika estetiska ytbehandlingar utan att behöva byta bläck eller media. En blank yta höjer den visuella effekten för exempelvis banderoller och affischer, medan ett matt yttre passar speciellt bra för högkvalitativa inomhustillämpningar, som till exempel väggbeklädnader eller förstklassiga säljmaterial i butiker.

Med Océ FLXfinish-teknik kan man också skriva ut på porösa material, till exempel obestruket papper och även på soft signage-material som textilier och silikonkantad grafik. Varje bläckdroppe fixeras  direkt när den sprutas ut och substratet absorberar då inte bläcket.

Canon skriver i ett pressmeddelande att Colorado-serien har exakt positionering och en nära nog helt perfekt registrering för dubbelsidig utskrift och utskrift både på in- och utsidan för material lindat med den utskrivbara ytan inåt, något som ökar produktiviteten och flexibiliteten ännu mer.

“Plattform för flera produkter”

Matteus Celinski, försäljningschef för storformat på Canon Svenska, förklarar i ett pressmedelande:

– När vi lanserade Océ Colorado 1640 på FESPA 2017 var vi övertygade om att vår Canon UVgel-teknik skulle vara en plattform för många fler olika produkter, framtagna för att ge kunderna den optimala blandningen av hög produktivitet, stort färgomfång, många olika användningsområden och till låg investeringskostnad.”

– Utifrån den positiva responsen från våra kunder och kanalpartners har vi under de senaste två åren kanaliserat våra forsknings- och utvecklingsinsatser för att leverera ännu en 64-tums skrivare som maximerar de väldigt populära produktionsfördelar som geltekniken ger, och som höjer prestandan för utskriftsmaterial och användningsområden som självhäftande vinyler, något som upptar en allt större del i kundernas utskrifter, säger Celinski och tillägger:

– Att vi nu också med bara en knapptryckning kan erbjuda det extra alternativet matta och blanka utskrifter är en väldigt spännande utveckling för grafiska producenter. Nu kan de hitta nya affärsmöjligheter för förstklassiga säljmaterial och för inredningsdekor – med en enda skrivare och utan att behöva byta media eller bläck.

Visas på Fespa-mässan

Océ Colorado 1650 har testats av flera Canon UVgel-kunder inom EMEA. Enligt Canon rapporterar de fantastiska resultat för många olika användningsområden, inklusive väggbeklädnader, etiketter och reklamgrafik.

Canons ställer ut den nya maskinen på FESPA Global Print Expo 2019 i München, Tyskland, och direktproducerar där väggbeklädnader och självhäftande vinyler.

Dessutom visas modellen Océ Colorado 1640 och på den produceras säljmaterial som affischer, med automatisk inbyggd skärning via teknik från Fotoba, Canons partner när det gäller efterbehandling. Skrivaren Océ Colorado 1640 är anpassad för utskriftsleverantörer som mestadels producerar golvgrafik, affischer, skyltar och fordonsgrafik som kräver riktigt robust prestanda.

Skrivaren Océ Colorado 1640 finns idag på 800 ställen världen över. 500 av dem finns i EMEA-regionen, där över 25 kunder jobbar med flera enheter. Data från kundbasen visar att varje Colorado-motor i genomsnitt skriver ut mer än 14 600 kvadratmeter per år, och 12 procent av enheterna producerar mer än 25 000 kvadratmeter.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


De går grönt med polyestermaterial för digitaltryck

A.Berger Textiles har en lång historia, men från 1980-talet har företaget lagt fokus på polyestertextilier och en egen teknik att bestryka dem för digitaltryck. På Fespa la de ett extra fokus på polyestermaterial av återvunnen pet och sitt periodiska system som ska förenkla för kunder att beställa produkter i sortimentet.

Publicerat av: 

Bildspel: Andra dagen på Fespa

Efter en relativt lugn start på Fespa Global Print Expo så blev den andra dagen betydligt mer fartfylld med fler besökare i gångarna och montrarna. Såväl utställare som besökare vittnade om positiva tongångar och framtidstro efter en tuff tid under pandemin. Fespa-mässan pågår till fredag den 15 oktober.

Publicerat av: