EFI släpper flatbädd nummer två – modell större

EFI Pro 30F fick sin premiärvisning på Fespa 2019 i München och är EFI:s senaste flatbäddsskrivare i storformatssegmentet.

EFI utökar maskineriet på flatbäddssidan. Efter att ha lagt grunden med en instegsmodell täpper de nu även till hålet i mellansegmentet. EFI Pro 30F har nästan en fördubblad arbetsyta och produktivitet jämfört med sin lillebror. Den bjuder också in till att printa på tjockare material.

Världspremiären för EFI:s nästa generation flatbäddsskrivare inom storformat kom på Fespa-mässan i München. Led-uv-skrivaren för plana material, med arbetsbordet 3 x 2 meter, har fått namnet 30F. Den har sex färgkanaler – CMYK plus dubbelt med vit. Bläcken körs med 12 Ricoh-skrivhuvuden à la generation 5 med EFI:s variabla droppteknik, Ultradrop. Droppstorlekarna infinner sig mellan 7 och 12 picoliter. Jämfört med instegsmodellen Pro 24F, har den nya flatbäddskrivaren fått en närmast fördubblad arbetsyta och produktivitet.

EFI:s marknadsdirektör Ken Hanulec.

 

Maskinen har ett valbart vakuumsystem med totalt sex zoner att välja på. Maskinen ger utrymme för en större bredd när det kommer till applikationer. Under presskonferensen på Fespa framhöll EFI:s marknadsdirektör Ken Hanulec maskinens hastighet, utskriftskvalitet och exakthet i materialregistreringen samt att den har en låg driftskostnad.

– Den har en förmågan att vara en riktig arbetshäst, säger han och tillägger att maskinen öppnar upp för möjligheter inom industriella applikationer. Materialtjockleken har utökats till det dubbla, 10 centimeter.

– Det öppnar upp för att trycka på glas, metall, trä, sten, artificiell sten – listan bara fortsätter, säger Hanulec och fortsätter:

Fler applikationer går att printa på tack vare att materialtjockleken har lyfts till tio centimeter.

– Vi satsar på att installera produkten hos några early adopters i sommar för att sedan börja leverera ut produkten på allvar i slutet av september.

Maskinen är kompatibel med EFI:s bläckserie Prographics UV Rigid Inks. Fler bläckmöjligheter är att vänta, enligt tillverkaren. Skrivaren kommer med ett helt nytt inbyggt användargränssnitt som ger mer kraft till arbetsflödesprogrammet Fiery DFE Workflow.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: 

Djupdyk i textiltryck

För tio år sedan var marginalerna högre på storformatstryck. Billigare och mer produktiva maskiner, billigare bläck och fler material har dock bidragit till att tryckerierna kunnat följa med i priskonkurrensen. Inget pekar heller på annat än att kostnaden för att producera kommer att fortsätta minska, i takt med att volymerna ökar. Nu kommer dessutom möjligheten att gå in på helt nya områden – som till exempel att trycka på textil. Det ska vi fördjupa oss i här.

Publicerat av: