EFI släpper flatbädd nummer två – modell större

PUBLICERAD: 15 maj 2019
UPPDATERAD: 15 maj
EFI Pro 30F fick sin premiärvisning på Fespa 2019 i München och är EFI:s senaste flatbäddsskrivare i storformatssegmentet.

EFI utökar maskineriet på flatbäddssidan. Efter att ha lagt grunden med en instegsmodell täpper de nu även till hålet i mellansegmentet. EFI Pro 30F har nästan en fördubblad arbetsyta och produktivitet jämfört med sin lillebror. Den bjuder också in till att printa på tjockare material.

Världspremiären för EFI:s nästa generation flatbäddsskrivare inom storformat kom på Fespa-mässan i München. Led-uv-skrivaren för plana material, med arbetsbordet 3 x 2 meter, har fått namnet 30F. Den har sex färgkanaler – CMYK plus dubbelt med vit. Bläcken körs med 12 Ricoh-skrivhuvuden à la generation 5 med EFI:s variabla droppteknik, Ultradrop. Droppstorlekarna infinner sig mellan 7 och 12 picoliter. Jämfört med instegsmodellen Pro 24F, har den nya flatbäddskrivaren fått en närmast fördubblad arbetsyta och produktivitet.

EFI:s marknadsdirektör Ken Hanulec.

 

Maskinen har ett valbart vakuumsystem med totalt sex zoner att välja på. Maskinen ger utrymme för en större bredd när det kommer till applikationer. Under presskonferensen på Fespa framhöll EFI:s marknadsdirektör Ken Hanulec maskinens hastighet, utskriftskvalitet och exakthet i materialregistreringen samt att den har en låg driftskostnad.

– Den har en förmågan att vara en riktig arbetshäst, säger han och tillägger att maskinen öppnar upp för möjligheter inom industriella applikationer. Materialtjockleken har utökats till det dubbla, 10 centimeter.

– Det öppnar upp för att trycka på glas, metall, trä, sten, artificiell sten – listan bara fortsätter, säger Hanulec och fortsätter:

Fler applikationer går att printa på tack vare att materialtjockleken har lyfts till tio centimeter.

– Vi satsar på att installera produkten hos några early adopters i sommar för att sedan börja leverera ut produkten på allvar i slutet av september.

Maskinen är kompatibel med EFI:s bläckserie Prographics UV Rigid Inks. Fler bläckmöjligheter är att vänta, enligt tillverkaren. Skrivaren kommer med ett helt nytt inbyggt användargränssnitt som ger mer kraft till arbetsflödesprogrammet Fiery DFE Workflow.

 

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper