Ljungbergs fortsätter sina uppköp

Bröderna Johan och Richard Nilsson säljer sitt bolag till Bengt Ljungberg.

Ljungbergs i Klippan har köpt företag under de senaste åren. Först var det Klippans Bokbinderi, som sedan fått fortsätta i egen regi. Därefter köptes civildelen från Norra Skåne i Hässleholm. Och nu är det dags igen.

RST Klippan AB har sålts till Klippans Bokbinderi AB. Under måndagen den 6 maj informerades all berörd personal i båda företagen.

– RST Klippan AB startades 1982 av Per-Åke Nilsson och Klippans Bokbinderi startades 1949 av Stig Carlson i Klippan som ett partibokbinderi och samarbetet med RST Klippan AB har utvecklats och förstärkts under de senaste 20 åren, säger Johan Nilsson som tillsammans med sin bror Richard Nilsson driver RST.

– RST har under många år specialiserat sig på wire-bindning och registerhuggning av flikar på kataloger och specialprodukter inom trycksaker.

– Klippans Bokbinderi och RST har kunder över hela landet och ser med denna sammanslagning en möjlighet att erbjuda tryckerier en komplett efterbearbetningskedja.

– Samarbete i arbetsmoment har utvecklats mellan företagen under många år och det kändes naturligt att gå ihop säger Johan Nilsson på RST. Vi fann tillsammans med Klippans Bokbinderi en bra lösning, att erbjuda för våra kunder i framtiden, säger Johan Nilsson.

– Klippans Bokbinderi och RST är starka varumärke i vår bransch och funnits länge. De har utvecklat moderna och effektiva efterbehandlingsmetoder för limmade, wire-bundna, klammerhäftade trycksaker och specialprodukter. De står väl rustat för framtiden, säger Bengt Ljungberg, vd och ägare av Klippans Bokbinderi.

RST kommer att drivas vidare som ett självständigt bolag och fortsätter att vara ett serviceföretag för många tryckerier. Vi vill också utveckla en miljövänlig och enkel logistik och distribution för våra kunder, säger Johan Nilsson, som framöver fortsätter som vd för RST Klippan AB.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: