Rekordår för nättryckeri

PUBLICERAD: 17 maj 2019
UPPDATERAD: 17 maj

Onlineprinters slog försäljningsrekord när de samtidigt firade 15-årsjubileum. Nätjätten producerade totalt 3,2 miljarder trycksaker.

Michael Fries, vd på Onlineprinters.

Företaget är sprunget ur ett familjeägt tryckeri, som på 15 år växt till sig att bli ett av de största nättryckerirna i Europa. Under räkenskapsåret som gått, ett år då de också firar 15 år som företag, så omsatte företaget över 200 miljoner euro. Till den summan kan tillskrivas att de producerade mer än 3,2 miljarder trycksaker. Utlagt sedan starten har företaget haft mer än en miljon handlande företagskunder.

Företagets fokus framåt är datastyrd marknadsföring och att vara ett ställe för one-stop-shopping. Enligt Onlineprinters var de en av de första onlinebutikerna för trycksaker i Europa, och unika på så sätt att de har vuxit fram från en traditionell hantverksorienterad tryckeriverksamhet till att arbeta hundra procent med näthandel. Michael Fries, vd på Onlineprinters, summerar den transformation som företaget har gått igenom.

– I början var vi ett tryckeri som höll på med näthandel. I dag är vi ett näthandelsföretag som trycker, säger han.

Nedan en video som tar dig in i Onlineprinters produktion.

https://youtu.be/Im8eJN8jbwg

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm