Rekordår för nättryckeri

Onlineprinters slog försäljningsrekord när de samtidigt firade 15-årsjubileum. Nätjätten producerade totalt 3,2 miljarder trycksaker.

Michael Fries, vd på Onlineprinters.

Företaget är sprunget ur ett familjeägt tryckeri, som på 15 år växt till sig att bli ett av de största nättryckerirna i Europa. Under räkenskapsåret som gått, ett år då de också firar 15 år som företag, så omsatte företaget över 200 miljoner euro. Till den summan kan tillskrivas att de producerade mer än 3,2 miljarder trycksaker. Utlagt sedan starten har företaget haft mer än en miljon handlande företagskunder.

Företagets fokus framåt är datastyrd marknadsföring och att vara ett ställe för one-stop-shopping. Enligt Onlineprinters var de en av de första onlinebutikerna för trycksaker i Europa, och unika på så sätt att de har vuxit fram från en traditionell hantverksorienterad tryckeriverksamhet till att arbeta hundra procent med näthandel. Michael Fries, vd på Onlineprinters, summerar den transformation som företaget har gått igenom.

– I början var vi ett tryckeri som höll på med näthandel. I dag är vi ett näthandelsföretag som trycker, säger han.

Nedan en video som tar dig in i Onlineprinters produktion.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: