Två tryckerier går samman

PUBLICERAD: 20 maj 2019
UPPDATERAD: 20 maj
Jan Levin på Norrköpings tryckeri och Filip Ringqvist på Tellogruppen på Näringslivsgalan i Norrköping.

En generationsväxling bäddar för en ny framtid för Norrköpings tryckeri. Under hösten går de in under samma paraply som Tellogruppen.

Norrköpings Tryckeri blir en del av Tellogruppen i Söderköping. Beslutet har att göra med en generationsväxling. Jan Levin på Norrköpings tryckeri säger i ett pressmeddelande att det blev naturligt att vända sig till Tellogruppen när han började fundera på sitt tryckeris framtid. Hans s0n Linus som hade bosatt sig i Stockholm pendlade till Norrköping några dagar i veckan och på sikt såg Jan att det skulle bli svårt att få ihop ekvationen.

– När tryckerierna nu går samman kan jag börja planera min utfasning med gott samvete. Linus kan börja jobba heltid i Stockholm där Tellogruppen redan har kontor, säger Jan Levin.

Säljgruppen på Norrköpings tryckeri, som består av Jan Levin, Linus Levin, Jan Hellström och Jonny Asp, är överens om att beslutet är det bästa för båda företagens framtid. Jan Levin säger att Tellogruppens maskinpark är en av de modernaste i Norden. Företaget ligger enligt honom också i framkant när det gäller miljö och hållbarhet.

– Dessutom har våra familjer känt varandra i alla år och Tellogruppen har kommit längre i sin generationsväxling. Deras erfarenheter är värdefulla för oss, säger Jan Levin.

Norrköpings Tryckeri kommer att finnas kvar i Norrköping. Tellogruppens tryckeri och huvudkontor ligger i Söderköping och företaget har även säljkontor i Stockholm och Västervik.

– Det här blir en bra lösning för alla parter och vi får ett starkare fäste både i Stockholm och Norrköping konstaterar Filip Ringqvist, vd för Tellogruppen.

 

 

 

Läs vidare

Elanders tappar från rekordåret – omsätter 13,8 miljarder kronor

Tryckeri och logistikkoncernen Elanders har presenterat sitt bokslut för 2023. Verksamheten omsatte 13,8 miljarder kronor 2023. 
elanders11-scaled

Grafiska företagens produktion nere på rekordlåga nivåer

Den grafiska branschen upplever en kraftig nedgång i både orderingång och produktionsvolym. Jämfört med 2015 har produktionsvolymen nu sjunkit till cirka 67 procent. Men det finns ljusglimtar.
pall-konjuntur

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Så lyckades den lilla återförsäljaren bli en storspelare

Den grafiska återförsäljaren Folier.se har vuxit kraftigt sedan starten för snart tio år sedan. Bolaget har kommit att bli en ganska stor spelare när det kommer till både försäljning av maskiner och material genom att bredda sig. För Sign&Print berättar vd Mikael Sandberg om varför de använder sig av artiklar och video på sin hemsida och möjligheten att börja med maskinleasing.
MIKAEL-SANDBERG

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper