Två tryckerier går samman

Jan Levin på Norrköpings tryckeri och Filip Ringqvist på Tellogruppen på Näringslivsgalan i Norrköping.

En generationsväxling bäddar för en ny framtid för Norrköpings tryckeri. Under hösten går de in under samma paraply som Tellogruppen.

Norrköpings Tryckeri blir en del av Tellogruppen i Söderköping. Beslutet har att göra med en generationsväxling. Jan Levin på Norrköpings tryckeri säger i ett pressmeddelande att det blev naturligt att vända sig till Tellogruppen när han började fundera på sitt tryckeris framtid. Hans s0n Linus som hade bosatt sig i Stockholm pendlade till Norrköping några dagar i veckan och på sikt såg Jan att det skulle bli svårt att få ihop ekvationen.

– När tryckerierna nu går samman kan jag börja planera min utfasning med gott samvete. Linus kan börja jobba heltid i Stockholm där Tellogruppen redan har kontor, säger Jan Levin.

Säljgruppen på Norrköpings tryckeri, som består av Jan Levin, Linus Levin, Jan Hellström och Jonny Asp, är överens om att beslutet är det bästa för båda företagens framtid. Jan Levin säger att Tellogruppens maskinpark är en av de modernaste i Norden. Företaget ligger enligt honom också i framkant när det gäller miljö och hållbarhet.

– Dessutom har våra familjer känt varandra i alla år och Tellogruppen har kommit längre i sin generationsväxling. Deras erfarenheter är värdefulla för oss, säger Jan Levin.

Norrköpings Tryckeri kommer att finnas kvar i Norrköping. Tellogruppens tryckeri och huvudkontor ligger i Söderköping och företaget har även säljkontor i Stockholm och Västervik.

– Det här blir en bra lösning för alla parter och vi får ett starkare fäste både i Stockholm och Norrköping konstaterar Filip Ringqvist, vd för Tellogruppen.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: