Addexport knöt kontakter

Magnus Haugegård och Markus Ryberg på Addexport får tillskott med material och skrivare i 3d-segmentet.

Magnus Haugegård och Markus Ryberg på Addexport får tillskott med material och skrivare i 3d-segmentet.

Addexport tillbringade Fespa-dagarna med att ge support till sina kunder som ställde ut på mässan – varumärken som de representerar.

– Det känns fantastiskt roligt. Tractus 3D är ett spännande och innovativt 3d-företag. De har en jäkligt spännande produkt och en bra plattform på sin lösning, säger vd:n Markus Ryberg.

Och nyligen, som grädde på moset, blev det klart med en holländsk materialtillverkare.

– Vi har faktiskt nu även tillgång till materialet Form Futura som man 3d-printar med. Ett material som även passar till andra företags printrar, inte bara Tractus 3D. Vi kommer att ha tillgång till det här i Norden så det känns jättekul, säger försäljningschef Magnus Haugegård.

En sedan tidigare stomme i sortimentet för Addexport är skärlösningen Obelisk foam plotter, Den smyglanserades i en ny version på Sign&Print Scandinavia i februari.

– Den skär 50 procent snabbare än den gamla modellen vi hade, säger Magnus Haugegård och tillägger att de samtidigt jobbar mycket med skivmaterialen där det har kommit nyheter. Det är Signcom-material som passar till många olika maskinmärken.

– I år lanserade vi Obelisk i Frankrike. Vi har haft en extrem succé där nere och där jobbar vi med en distributör som heter Dupli Data. Det senaste landet maskinen har gjort sitt intåg i är Storbritannien.

– Frankrike blev väldigt snabbt en succé, så vi hoppas ju på det i Storbritannien också. Nu på Fespa har vi också träffat företag från Spanien som verkar intresserade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: 

Djupdyk i textiltryck

För tio år sedan var marginalerna högre på storformatstryck. Billigare och mer produktiva maskiner, billigare bläck och fler material har dock bidragit till att tryckerierna kunnat följa med i priskonkurrensen. Inget pekar heller på annat än att kostnaden för att producera kommer att fortsätta minska, i takt med att volymerna ökar. Nu kommer dessutom möjligheten att gå in på helt nya områden – som till exempel att trycka på textil. Det ska vi fördjupa oss i här.

Publicerat av: