Satsning på digital falsning av bipacksedlar

Eson Pac satsar i efterbehandlingsledet med digitala falsmaskiner från Heidelberg.

Eson Pac utökar kapacitet med två digitala maskinlinjer för falsning. Hög efterfrågan, tuffare krav och fler vik i bipacksedlar, ligger bakom investeringen.

Produktionen av bipacksedlar har på senare år gått mot större storlekar, mindre batchstorlekar och mer komplicerade falsningar till följd av ökade lagstiftningskrav i läkemedelsbranschen. Eson Pac, med huvudsäte i Veddige, som har specialiserat sig just inom läkemedelsförpackningar, ser att denna utveckling inte på något sätt kommer att avta.

Ökad tryckkapacitet

I ett pressmeddelande framgår att förpackningstillverkaren har satsat betydligt på senare år för att öka både tryckkapaciteten och efterbehandlingen. Nu bygger de vidare genom att förstärka med två digitala falslinjer till produktionen i Köpenhamn.

– Utöver de investeringar vi redan har gjort för att öka vår kapacitet av bipackssedlar så installerar vi nu två nya kompletta produktionslinjer för falsning, där maskinparkens hjärta består av TH56 / 8-6 från Heidelberg. Dessa linjer kommer att komma i produktion i slutet av juni, säger Pierre Åkesson, operativ chef på Eson Pac och understryker att satsningen på de automatiserade och digitaliserade falsmaskinerna ger Eson Pac en fördel när det kommer till såväl ökad flexibilitet som kapacitet. En annan sak som förbättras är setup-tiderna, jämfört med äldre maskiner på marknaden.

Komplex falsning

Han säger vidare att de digitala falsmaskinerna är idealiska för att hantera mindre batchstorlekar och själva falsningen kan hantera en hög grad av komplexitet.
– Att vara ägare till den bästa produktionsutrustningen på marknaden när det gäller tryck och efterbehandling gör att vi kan förbättra våra servicenivåer ytterligare. Detta kommer att stödja behoven av kortare ledtider och snabbare bearbetning och leverans även i detta produktområde, något som vi redan har för kartonger och etiketter, säger Pierre Åkesson.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *