Vinyl för vägg i Arlons portfölj

Vinylfilm är ett alternativ att när det är dags för renovering. Foto via Arlon Graphics

Vinylfilm är ett alternativ att när det är dags för renovering. Foto via Arlon Graphics

Den amerikanska vinyltillverkaren Arlon Graphics introducerar två vinyler för väggmontering. Enligt företaget är det ett snabbt och billigt sätt att förnya ett rum. 

DPF 4200 är en vit vinylfilm som går att få med antingen en matt eller canvas-finish. Filmen är 150 mikron i tjocklek och kommer i rullbredd på 1,37 meter.

DPF 8200X High Tack är en vinylfilm med satinfinish. Materialet har en stark vidhäftningsförmåga vilket gör att det går att montera både utomhus och på de mer krävande väggytorna, till exempel tegel, kakel eller betong. Vinylfilmen är även tillverkad med X-Scape Technology som minskar risken för bubblor under filmen vid montering. Tjockleken för filmen är 90 mikron och finns i rullar på 137 eller 152 centimeter.

På sin hemsida har företaget samlat en rad dokument med instruktioner kring hur vinylerna kan monteras upp på väggar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Bestruket papper ökar tilltron

Kraftigare och finare bestruket papper ökar både läsbarhet, kvalitetskänsla och förmåga att återge resultatet. Det har framkommit i en amerikansk studie.   Neurologen doktor David Eagleman på Baylor College of Medicine’s laboratorium för perception har genomfört en studie där försökspersonerna fick läsa en broschyr för ett fiktivt företag.

Publicerat av: