Vinyl för vägg i Arlons portfölj

PUBLICERAD: 17 juni 2019
UPPDATERAD: 17 juni
Vinylfilm är ett alternativ att när det är dags för renovering. Foto via Arlon Graphics
Vinylfilm är ett alternativ att när det är dags för renovering. Foto via Arlon Graphics

Den amerikanska vinyltillverkaren Arlon Graphics introducerar två vinyler för väggmontering. Enligt företaget är det ett snabbt och billigt sätt att förnya ett rum. 

DPF 4200 är en vit vinylfilm som går att få med antingen en matt eller canvas-finish. Filmen är 150 mikron i tjocklek och kommer i rullbredd på 1,37 meter.

DPF 8200X High Tack är en vinylfilm med satinfinish. Materialet har en stark vidhäftningsförmåga vilket gör att det går att montera både utomhus och på de mer krävande väggytorna, till exempel tegel, kakel eller betong. Vinylfilmen är även tillverkad med X-Scape Technology som minskar risken för bubblor under filmen vid montering. Tjockleken för filmen är 90 mikron och finns i rullar på 137 eller 152 centimeter.

På sin hemsida har företaget samlat en rad dokument med instruktioner kring hur vinylerna kan monteras upp på väggar.

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)