Kunskapsportal för etikettutskrifter

PUBLICERAD: 19 juni 2019
UPPDATERAD: 19 juni
Rickard Rafstedt på Heidelberg ser en växande etikettmarknad.

Heidelberg och dotterbolaget Gallus sjösätter en sajt som ska ge tryckaren all möjlig expertis och kunskap om etikettryck.
– Vi har konstaterat att det fattas oberoende informationskällor som kan vara till fördel för både etikettköpare, etikettproducenter och leverantörer till branschen, säger Rickard Rafstedt på Heidelberg.

Den digitala plattformen har fått namnet Label Experts och berör allting inom etikettutskrift, på engelska. Heidelberg och dotterbolaget Gallus står bakom projektet. Etikettmarknaden har enligt dem den största tillväxtpotentialen inom trycksektorn och har utvecklats från ett nischsegment till en betydande industri de senaste decennierna.

– Etikettmarknaden är en ytterst intressant gren i den grafiska branschen. Det är en marknad som växer och befinner sig mitt emellan traditionell flexo- och digital produktion, säger Rickard Rafstedt, account manager på Heidelberg.

Heidelberg/Gallus har har tagit initiativ till kunskapsportalen Label Experts som förmedlar information om etikettmarknaden till alla som är intresserade. Registreringen på sajten är gratis.
Många områden

Etikettmarknaden står för cirka fem procent av den globala tryckvolymen, till ett värde av cirka 400 miljarder euro. I takt med utvecklingen ökar också kunskapen på etikettområdet som avser spridda skurar när det kommer till trycktekniker, material, etikettens användningsområde och alla tillkommande förbrukningsvaror.

Den nya sajten är tänkt att ge ökad kunskap och expertis om allt som rör etikettutskrifter. Den innehåller bland annat tekniska artiklar, policydokument och tips från experter på området. Innehållet kommer bland annat från oberoende organisationer som AWA, FINAT, Packconsult och VSKE.

Saknas oberoende information

Förhoppningen är att den digitala plattformen blir en mötesplats för användare, producenter, organisationer och marknadsundersökningsinstitut.

– Via uppköp av Gallus-fabriken i Schweiz har Heidelberg blivit en viktig spelare på denna marknad. Vi har konstaterat att det fattas oberoende informationskällor som kan vara till fördel för både etikettköpare, etikettproducenter och leverantörer till branschen, säger Rickard Rafstedt.

 

 

 

Läs vidare

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Cloudlab vill hjälpa tryckerierna med e-handel

Tyska Cloudlab Solutions är en etablerad leverantör av web-to-print-lösningar inom både tryck och förpackning. Med nya versionen X3 tar företaget hjälp av AI när det gäller bland annat design och prissättning.
Cloudlab

Nordvalls köper sin andra HP Indigo V12

För några månader sedan investerade tryckeriet Nordvalls Etikett i en HP Indigo V12. Under Drupa-mässan i Düsseldorf blev det klart att företaget köper ytterligare en press av samma modell.
Nordvalls

Konica Minolta premiärvisade bjässe för B2+

Konica Minolta premiärvisade sin nya B2+ UV-inkjet, AccurioJet 60000 under Drupa. De visade också sin nya high chroma-maskin med en utvidgad färgrymd för riktigt iögonfallande kulörer.
FotoJet-(83)

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)