Hot Screen utvidgar efter fem års växtvärk

PUBLICERAD: 25 juni 2019
UPPDATERAD: 25 juni
Fredrik Skanselid, vd på Hot Screen tog nyligen emot priset som årets företagare i Kungsbacka 2019.
Fredrik Skanselid, vd på Hot Screen tog nyligen emot priset som årets företagare i Kungsbacka 2019.

Hot Screens vd, Fredrik Skanselid, prisas som årets företagare i Kungsbacka. – Vi har ökat med cirka 20 procent varje år de senaste fem åren.

Hot Screen, som säljer värmetransfers – dekaler som värms fast på tyg – har växt så pass mycket de senaste fem åren att de nu fördubblar sina lokaler i Fjärås. De senaste fem åren har de gått från att vara 18 till dryga 50 anställda, och växt med cirka 20 procent. Samtidigt prisas företagets vd Fredrik Skanselid som årets företagare i Kungsbacka. Detta innebär också att han går vidare till regionfinalen i Västra Götaland. Så motiverar juryn priset:

”Fredrik Skanselid är en verklig förebild i en mycket tuff bransch.” 

Hur känns det att få det här erkännandet?

– Det känns fantastiskt roligt att bli uppmärksammad som företag i kommunen. Responsen har varit mycket större än jag kunna ana.

 

Teamet bakom Hot Screen har växt markant de senaste fem åren.
Teamet bakom Hot Screen har växt markant de senaste fem åren. I dag är de dryga 50 personer anställda.
Vilka bakomliggande orsaker anser du ligger bakom att ni fått motta priset?

– Vi har gått från att vara 18 medarbetare till att vara snart 50. Vi har mer än dubblat vår omsättning och Hot Screen omsätter snart 100 miljoner kronor. Allt detta med ett målmedveten miljö- och hållbarhetsfokus i världens modernaste transfertryckeri.

Vad blir ert fokus i höst?

– I höst fokuserar vi huvudsakligen på två projekt. I augusti släpper vi vår nya transfer FLEX som är tunnare, mer flexibel och följsam. Detta för att bredda vår marknadsposition från arbetskläder även till sport och profil med en anpassad produkt. Vi kommer dessutom färdigställa våra nya produktion, kontors- och medarbetarytor om totalt cirka 4000 kvadratmeter. Den nya produktion kommer ha plats för ytterligare sju trycklinjer. I dagens tryckeri har vi sex stycken linjer, så totalt med detta steg kan vi producera med 13 linjer i framtiden.

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)