Hot Screen utvidgar efter fem års växtvärk

Fredrik Skanselid, vd på Hot Screen tog nyligen emot priset som årets företagare i Kungsbacka 2019.

Fredrik Skanselid, vd på Hot Screen tog nyligen emot priset som årets företagare i Kungsbacka 2019.

Hot Screens vd, Fredrik Skanselid, prisas som årets företagare i Kungsbacka. – Vi har ökat med cirka 20 procent varje år de senaste fem åren.

Hot Screen, som säljer värmetransfers – dekaler som värms fast på tyg – har växt så pass mycket de senaste fem åren att de nu fördubblar sina lokaler i Fjärås. De senaste fem åren har de gått från att vara 18 till dryga 50 anställda, och växt med cirka 20 procent. Samtidigt prisas företagets vd Fredrik Skanselid som årets företagare i Kungsbacka. Detta innebär också att han går vidare till regionfinalen i Västra Götaland. Så motiverar juryn priset:

”Fredrik Skanselid är en verklig förebild i en mycket tuff bransch.” 

Hur känns det att få det här erkännandet?

– Det känns fantastiskt roligt att bli uppmärksammad som företag i kommunen. Responsen har varit mycket större än jag kunna ana.

 

Teamet bakom Hot Screen har växt markant de senaste fem åren.

Teamet bakom Hot Screen har växt markant de senaste fem åren. I dag är de dryga 50 personer anställda.

Vilka bakomliggande orsaker anser du ligger bakom att ni fått motta priset?

– Vi har gått från att vara 18 medarbetare till att vara snart 50. Vi har mer än dubblat vår omsättning och Hot Screen omsätter snart 100 miljoner kronor. Allt detta med ett målmedveten miljö- och hållbarhetsfokus i världens modernaste transfertryckeri.

Vad blir ert fokus i höst?

– I höst fokuserar vi huvudsakligen på två projekt. I augusti släpper vi vår nya transfer FLEX som är tunnare, mer flexibel och följsam. Detta för att bredda vår marknadsposition från arbetskläder även till sport och profil med en anpassad produkt. Vi kommer dessutom färdigställa våra nya produktion, kontors- och medarbetarytor om totalt cirka 4000 kvadratmeter. Den nya produktion kommer ha plats för ytterligare sju trycklinjer. I dagens tryckeri har vi sex stycken linjer, så totalt med detta steg kan vi producera med 13 linjer i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: 

Djupdyk i textiltryck

För tio år sedan var marginalerna högre på storformatstryck. Billigare och mer produktiva maskiner, billigare bläck och fler material har dock bidragit till att tryckerierna kunnat följa med i priskonkurrensen. Inget pekar heller på annat än att kostnaden för att producera kommer att fortsätta minska, i takt med att volymerna ökar. Nu kommer dessutom möjligheten att gå in på helt nya områden – som till exempel att trycka på textil. Det ska vi fördjupa oss i här.

Publicerat av: