Interiörsfolier på uppgång

PUBLICERAD: 27 juni 2019
UPPDATERAD: 27 juni
Rudi Adun, Marketing operations manager på 3M.
Rudi Adun, Marketing operations manager på 3M var på Fespa-mässan för att prata om de senaste DI-NOC-folierna för glas.

3M ser ett uppsving på interiörsidan. DI-NOC-folier med transparent vidhäftning på glasskivor för att skapa marmorkänsla är den senaste nyheten.

För car wrapping på fordons- och transportsidan sågs personaliserade färgval och även pvc-fria material. En fiffig uppfinning är en tejp för skärning, Knifeless tape, som gör att du inte behöver använda kniv. Risken är annars att du råkar skära i bilens lack.

För interiörsapplikationer har företaget en produkt som heter DI-NOC. Det är ett sortiment med folier som efterliknar den visuella aspekten hos material som trä, sand, vävda tyger och läder. Rudi Adun, Marketing operations manager på 3M, säger att det är produkter som används för inredningsrenoveringar. Inte för nybyggnationer där de riktiga materialen är mer lämpliga.

– Fördelen med materialen är att de kan monteras på konvexa och konkava ytor.

En nyhet som visades på Fespa är en vidareutveckling av dessa folier, DI-NOC för glas. Folierna återspeglar allt från trä, sten till metall och sätts på insidan av en glasskiva. Tack vare att den har transparent vidhäftning går det att se igenom glaset som sitter på en bakgrundsbelyst låda. Den senaste folien är en variant på marmor. Fönsterglaset, plexiglaset eller vad det nu är som sitter ytterst hjälper också till rent visuellt att få det att se ut som riktig marmor. Alla dessa produkter har sitt ursprung i Japan.

[metaslider id=”204193″]

Rudi Adun säger att de ser stor tillväxt på interiörsidan.

– Absolut, av flera anledningar. Utomhusskyltning går sakta nedåt, och interiör går upp. Exempelvis hotell vill ge sina gäster en unik upplevelse, och därför spenderar de en större budget på att ha en unik, fräsch och inspirerande atmosfär i hotellinteriören. Det finns också regioner där det märks extra tydligt, som i Dubai. Hotellen i Dubai är skyldiga att ändra sin interiör vart femte år. Där vill de stimulera sin turism och ge turisterna en bra upplevelse. Det går också hand i hand med trender som wellness, personlig bekvämlighet och trygghet.

Läs vidare

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm