Systemtext säljer delar av verksamheten

Pågens helägda dotterbolag Systemtext säljer affärsområdet Skylt & Dekors verksamhet till det danska kommunikationsföretaget Nonbye. De fortsätter därmed sin expansion i Sverige, där de ju även köpt Magnum Dekor i Göteborg. Kvar i Systemtext blir det framgångsrika affärsområdet Arbetsmiljöskyltar, som ju består av fluorescerande skyltar som utan elektrisk koppling visar väg till exempelvis nödutgångar.

Marcus Nydén, vd Nonbye.

Ingen produktionspersonal eller maskiner följer med i köpet. Däremot projektledning, design och försäljning.

Nonbyes vd Marcus Nydén berättar att de sökt efter ett sätt att utöka verksamheten i Sverige.

– Vi har länge tittat på affärsområdet Skylt & Dekor hos Systemtext. Med det här förvärvet får vi ett stort antal väldigt kompetenta kollegor som alla har lång erfarenhet av hantverket och stora kunskaper om marknaden. Jag har själv tidigare arbetat på Systemtext och vet att det är ett bolag som på många sätt liknar Nonbye när det gäller värderingar och kultur, säger Marcus Nydén.

Nonbye designar, utvecklar och tillverkar visuella kommunikationslösningar för företag i nästan alla branscher. Koncernen är familjeägd och har huvudkontor och produktion i Danmark. Bland kunderna finns Volvo, Arla, Lego, Bestseller och Carlsberg. Nonbye blir genom förvärvet en av de större aktörerna på den svenska marknaden. Efter förvärvet har Nonbye 20 medarbetare i Sverige och 55 i Danmark. Bolaget finns också i Norge, Finland och Tyskland.

– Vår bransch består generellt av små aktörer med en eller ett par anställda. Många är väldigt duktiga men vi har kapaciteten för de lite större uppdragen där butikskedjor eller företag behöver aktivera ett varumärke på ett stort antal platser samtidigt, ibland både i Sverige och utomlands. Det kan handla om produktlanseringar eller omprofileringsprojekt där dekor och skyltar ska bytas ut på många olika ställen. Dessutom kan vi i kraft av vår storlek driva miljö- och hållbarhetsfrågor där branschen står inför stora utmaningar, säger Marcus Nydén.

Nonbye är nordisk partner till Glimma (Global Image Management) som arbetar med att förverkliga varumärkesprojekt över hela världen. Partnerskapet innebär att Nonbye hanterar Glimmas globala projekt i de nordiska länderna, men också att det finns resurser att hjälpa Nonbyes kunder ut i världen.

Verksamheten som Nonbye förvärvar omfattar ett tjugotal medarbetare i Malmö, Göteborg och Stockholm inom projektledning, visuell kommunikation, grafisk design och försäljning.

Tillträde sker 1 augusti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]