Systemtext säljer delar av verksamheten

PUBLICERAD: 18 juli 2019
UPPDATERAD: 14 november

Pågens helägda dotterbolag Systemtext säljer affärsområdet Skylt & Dekors verksamhet till det danska kommunikationsföretaget Nonbye. De fortsätter därmed sin expansion i Sverige, där de ju även köpt Magnum Dekor i Göteborg. Kvar i Systemtext blir det framgångsrika affärsområdet Arbetsmiljöskyltar, som ju består av fluorescerande skyltar som utan elektrisk koppling visar väg till exempelvis nödutgångar.

Marcus Nydén, vd Nonbye.

Ingen produktionspersonal eller maskiner följer med i köpet. Däremot projektledning, design och försäljning.

Nonbyes vd Marcus Nydén berättar att de sökt efter ett sätt att utöka verksamheten i Sverige.

– Vi har länge tittat på affärsområdet Skylt & Dekor hos Systemtext. Med det här förvärvet får vi ett stort antal väldigt kompetenta kollegor som alla har lång erfarenhet av hantverket och stora kunskaper om marknaden. Jag har själv tidigare arbetat på Systemtext och vet att det är ett bolag som på många sätt liknar Nonbye när det gäller värderingar och kultur, säger Marcus Nydén.

Nonbye designar, utvecklar och tillverkar visuella kommunikationslösningar för företag i nästan alla branscher. Koncernen är familjeägd och har huvudkontor och produktion i Danmark. Bland kunderna finns Volvo, Arla, Lego, Bestseller och Carlsberg. Nonbye blir genom förvärvet en av de större aktörerna på den svenska marknaden. Efter förvärvet har Nonbye 20 medarbetare i Sverige och 55 i Danmark. Bolaget finns också i Norge, Finland och Tyskland.

– Vår bransch består generellt av små aktörer med en eller ett par anställda. Många är väldigt duktiga men vi har kapaciteten för de lite större uppdragen där butikskedjor eller företag behöver aktivera ett varumärke på ett stort antal platser samtidigt, ibland både i Sverige och utomlands. Det kan handla om produktlanseringar eller omprofileringsprojekt där dekor och skyltar ska bytas ut på många olika ställen. Dessutom kan vi i kraft av vår storlek driva miljö- och hållbarhetsfrågor där branschen står inför stora utmaningar, säger Marcus Nydén.

Nonbye är nordisk partner till Glimma (Global Image Management) som arbetar med att förverkliga varumärkesprojekt över hela världen. Partnerskapet innebär att Nonbye hanterar Glimmas globala projekt i de nordiska länderna, men också att det finns resurser att hjälpa Nonbyes kunder ut i världen.

Verksamheten som Nonbye förvärvar omfattar ett tjugotal medarbetare i Malmö, Göteborg och Stockholm inom projektledning, visuell kommunikation, grafisk design och försäljning.

Tillträde sker 1 augusti.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1