Heidelberg satsar på ny konstruktion

Heidelberg uppgraderar sina tryckpressar för 50 x 70 format. – Vi har tagit det ett steg längre och skapat mer luft mellan tryckverken, berättar Frank Süsser, produktchef för Heidelbergs 50 x 70 tryckpressar. 

Heidelberg lanserar nu en ny konstruktion för sina offsetpressar Speedmaster CD 74, XL 75 och CK 75. Tryckpressarna utrustas med extra plats för maskinoperatören mellan varje tryckverk. Detta innebär att allt kringliggande arbete kan utföras på ett mer ergonomiskt sätt, menar Heidelberg.

Även om automation sköter många rutinmässiga uppgifter i dag, har operatören alltid något att göra med maskinen, som att iscensätta tryckplåtar, lägga till bläck, byta tvättdukar och gummifiltar eller annat underhåll, berättar Frank Süsser, produktchef för Heidelbergs 50 x 70 tryckpressar och fortsätter: 

– Det generösa utrymmet mellan tryckenheterna i Speedmaster XL 75 och CX 75 är redan användbart, men vi har tagit det ett steg längre och moderniserat det hela ytterligare. 

Tryckeri märker skillnad

 

Ett tryckeri som märkt av skillnaden av den nya konstruktionen är Theiler Druck AG i Schweiz. De fick nyligen en uppgraderad femfärgs Speedmaster XL 75 tryckpress installerad. Maskinen används för att trycka bland annat broschyrer, reklammaterial och förpackningar.

–  Vår Speedmaster CD 74 var redan en fantastisk maskin, men den nya Speedmaster XL 75 är en annan nivå. Efter bara några dagar kan våra operatörer inte föreställa sig livet utan den nya ergonomiska konstruktionen. Att arbeta med tryckpressen är kul nu. Det är mycket bekvämare och man blir mindre trött, säger Michel Schwander, chef för kommersiellt tryck på Theiler Druck AG och tillägger:

– Det betyder att vi kan producera det ena jobbet efter det andra mycket snabbare och mer effektivt.

Smakprov inför Drupa

 

Tryckmaskinerna lämpar sig för både kommersiellt och förpackningstryck. De första uppgraderade maskinerna börjar levereras i september 2019.

Detta är en smakprov inför Drupa 2020. Det kommer fler innovativa lösningar för våra kunder som arbetar med 50 x 70-formatet, så att tryckarna kan bli ännu mer framgångsrika, avslutar Frank Süsser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *